Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Oficialii de la Bruxelles au sugerat Guvernului creșterea TVA la 21% și impozit mai mare pe dividende

Publicat

impozite bani taxe

Guvernul nu reușește să convingă specialiștii tehnici ai Comisiei Europene că măsurile pe care le prognozează pentru reducerea deficitului bugetar major, vor avea succes. 

Specialiștii cu care a discutat în ultimele zile la Bruxelles ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, au rezerve față de impactul bugetar real al măsurilor propuse de guvern. 

Informația a fost publicată de G4Media, care citează surse oficiale. Directorii din Comisie, care nu au putere de decizie, dar fundamentează tehnic hotărâririle luate de colegiul comisarilor, au sugerat în discuțiile cu Boloș că necesarul de bani la buget ar putea fi strâns prin creșterea TVA cu două puncte, de la 19% la 21%.

ministrul Boloș a recunoscut într-o declarație pentru Digi24 că reprezentanții Comisiei Europene au avut semne de întrebare legate de calculele privind impactul bugetar: ”am discutat în termeni de impact bugetar, unde au avut un semn de întrebare cu privire la calculele pe care le-am întocmit și modalitatea la care am ajuns la acel impact”.

O altă măsură sugerată de echipa condusă de Céline Gauer, director general în cadrul Comisiei Europene, este creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%. Impozitul a crescut deja o dată în acest an de la 5% la 8%.

În plus, oficialii Comisiei Europene au cerut măsuri mai decise pentru scăderea cheltuielilor statului, care au explodat în ultimii ani.

Boloș a declarat marți că a cerut Comisiei Europene să accepte o țintă de deficit de 5,5% din PIB, semnificativ mai mare decât ținta asumată în legea bugetului, de 4,4% din PIB.

Concret, Guvernul trebuie să reducă cheltuielile prin reforme, pentru a putea accesa toți banii din PRNRR.

Dacă executivul PSD-PNL vrea să mențină sistemele de protecție socială, pensiile speciale și voucherele, va trebui să găsească bani în altă parte pentru a menține echilibrul cheltuielilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax