Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Oficiul Judeţean de Poştă Alba – venituri mai mici şi cheltuieli peste aşteptări

Publicat

Oficiul Judeţean de Poştă Alba a înregistrat, anul trecut, pierderi însemnate. Mai exact, veniturile încasate au reprezentat 87 procente din bugetul prognozat, iar cheltuielile – 109,4 procente.

Potrivit directorului Nicolae Albu, cheltuielile mari sunt cauzate de specificul zonei judeţului nostru: “De multe ori, factorii poştali parcurg mulţi kilometri cu autoturismul, pentru a duce două scrisori în zonele de munte izolate şi atunci vă daţi seama că vorbim despre cheltuieli mai mari decât câştigul”.

Internalizarea transportului auto

Oficiul Judeţean de Poştă Alba a înregistrat pierderi şi din cauza firmei care asigura, până la mijlocul anului trecut, transportul auto a mărfurilor. “Prin internalizarea transportului auto, început în luna august a anului trecut, în loc de 6 lei pentru kilometru – cât plăteam la firma GPS care presta servicii pentru noi, acum cheltuim doar 1 leu, prin factorii poştali. De asemenea, am renunţat la serviciile aeriene Cluj-Bucureşti, pentru trimitere prioritară şi transportăm tot cu serviciul nostru auto şi reuşim să ne încadrăm în timpul legal de expediere, cu cheltuieli mult mai mici”, a mai declarat Albu.

Tot în 2010 a fost început planul de reorganizare şi restructurare a Poştei Române. La nivelul judeţului Alba, efectivul de lucru nu a fost foarte mult afectat. “Reducerile de personal au fost făcute din posturile vacanţe şi prin pensionari. Nu a fost desfiinţat nici un oficiu poştal, noi am mers pe această idee şi din cauza specificului judeţului, unde, în zona montană, factorii poştali parcurg între 20 şi 30 de kilometric, zilnic”, a spus Albu.

În cursul acestui an, conducerea Poştei Alba continuă demersul început în 2010 şi anume de organizare a spaţiilor de funcţionare, o parte dintre oficii funcţionând în spaţii închiriate şi improprii.

“În localităţile în care oficiile funcţionează în spaţii închiriate, improprii, vor fi mutate în altele noi, cu condiţii mai bune. Spre exemplu, Oficiul Poştal din Câmpeni, la ora actuală, funcţionează cu chirie în clădirea Romtelecom, unde nu s-au mai făcut îmbunătăţiri de ani buni de zile şi chiar este problemă cu încălzirea pe timp de iarnă. Deja a fost identificat un alt spaţiu, mult mai bun, unde se va muta poşta, tot cu chirie”, a mai spus Albu, arătând că anul trecut s-au făcut investiţii pentru îmbunătăţirea Oficiului Poştal din Crăciunel, la care au  fost făcute câteva reparaţii şi în sedii noi la Sălciua şi Blaj.

Oficiul Judeţean de Poştă Alba face parte din Centrul Regional Braşov, este format din 14 oficii urbane şi 7 oficii rurale, un oficiu poştal centralizat şi are un total de 789 de salariaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax