Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Oficiul Judeţean de Poştă Alba – venituri mai mici şi cheltuieli peste aşteptări

Publicat


Oficiul Judeţean de Poştă Alba a înregistrat, anul trecut, pierderi însemnate. Mai exact, veniturile încasate au reprezentat 87 procente din bugetul prognozat, iar cheltuielile – 109,4 procente.

Potrivit directorului Nicolae Albu, cheltuielile mari sunt cauzate de specificul zonei judeţului nostru: “De multe ori, factorii poştali parcurg mulţi kilometri cu autoturismul, pentru a duce două scrisori în zonele de munte izolate şi atunci vă daţi seama că vorbim despre cheltuieli mai mari decât câştigul”.

Internalizarea transportului auto

Oficiul Judeţean de Poştă Alba a înregistrat pierderi şi din cauza firmei care asigura, până la mijlocul anului trecut, transportul auto a mărfurilor. “Prin internalizarea transportului auto, început în luna august a anului trecut, în loc de 6 lei pentru kilometru – cât plăteam la firma GPS care presta servicii pentru noi, acum cheltuim doar 1 leu, prin factorii poştali. De asemenea, am renunţat la serviciile aeriene Cluj-Bucureşti, pentru trimitere prioritară şi transportăm tot cu serviciul nostru auto şi reuşim să ne încadrăm în timpul legal de expediere, cu cheltuieli mult mai mici”, a mai declarat Albu.

Tot în 2010 a fost început planul de reorganizare şi restructurare a Poştei Române. La nivelul judeţului Alba, efectivul de lucru nu a fost foarte mult afectat. “Reducerile de personal au fost făcute din posturile vacanţe şi prin pensionari. Nu a fost desfiinţat nici un oficiu poştal, noi am mers pe această idee şi din cauza specificului judeţului, unde, în zona montană, factorii poştali parcurg între 20 şi 30 de kilometric, zilnic”, a spus Albu.

În cursul acestui an, conducerea Poştei Alba continuă demersul început în 2010 şi anume de organizare a spaţiilor de funcţionare, o parte dintre oficii funcţionând în spaţii închiriate şi improprii.

“În localităţile în care oficiile funcţionează în spaţii închiriate, improprii, vor fi mutate în altele noi, cu condiţii mai bune. Spre exemplu, Oficiul Poştal din Câmpeni, la ora actuală, funcţionează cu chirie în clădirea Romtelecom, unde nu s-au mai făcut îmbunătăţiri de ani buni de zile şi chiar este problemă cu încălzirea pe timp de iarnă. Deja a fost identificat un alt spaţiu, mult mai bun, unde se va muta poşta, tot cu chirie”, a mai spus Albu, arătând că anul trecut s-au făcut investiţii pentru îmbunătăţirea Oficiului Poştal din Crăciunel, la care au  fost făcute câteva reparaţii şi în sedii noi la Sălciua şi Blaj.

Oficiul Judeţean de Poştă Alba face parte din Centrul Regional Braşov, este format din 14 oficii urbane şi 7 oficii rurale, un oficiu poştal centralizat şi are un total de 789 de salariaţi.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate