Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Ofiţer de la Biroul de Investigaţii Criminale Petroşani, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Publicat

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Daniel Liciu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei municipiului Petroşani – Biroul de Investigaţii Criminale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Alba Iulia.

Vă facem public comunicatul de presă publicat pe site-ul DNA:

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii aprilie 2009, inculpatul Liciu Daniel, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Hunedoara – Poliţia Municipiului Petroşani, a pretins şi primit de la un denunţător sumele de 10.000 lei şi 3.500 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul I.P.J. Hunedoara şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.), prin intermediul cărora va facilita promovarea concursului privind încadrarea directă în cadrul poliţiei a fiului denunţătorului, pe un post de agent de poliţie. Acesta din urmă nu a mai fost angajat, deoarece reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au suspendat organizarea acestui concurs.
La data de 10 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Liciu Daniel pe o perioadă de 24 de ore, iar, la data de 11 martie 2011, Curtea de Apel Alba Iulia a luat faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 zile.
În vederea confiscării, procurorii au luat măsura indisponibilizării sumelor de bani pretinse şi primite.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit primul termen de judecată în acest dosar pentru data de 28.04.2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax