Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Olimpiada de Istorie din Alba: Diferențe mari la note, după contestații. O lucrare a fost notată cu două puncte în plus

Publicat

În județul Alba, la Olimpiada de Istorie (faza județeană) au apărut creșteri mari ale notelor după contestații. Acest fapt a fost semnalat de un elev, reporterilor alba24.ro. 

Într-o scrisoare trimisă către redacția ziarului, elevul a tras un semnal de alarmă față de diferențele mari dintre note. Notele date de comisia de corectare și cele de la comisia de contestație. 

Este inadmisibil și puțin spus incorect că notele cresc atât de mult în urma unor contestații, a declarat elevul pentru alba24.ro.

Aceștia au indicat și două situații în care notele au crescut mult după contestații.

Faza județeană la Olimpiada de Istorie a avut loc în data de 16 martie 2024. Olimpiada a avut loc la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. Comisia de evaluare a fost formată din profesori  care predau la școlile din oraș.

După contestații, două note au crescut mult față de nota de bază. Una dintre lucrări a fost notată cu două puncte mai mult decât nota de bază.

Lucrare notată cu două puncte în plus

Mai exact, la data afișării notelor (18 martie 2024), o lucrare notată cu 7.35 a primit după contestații nota de 9.35. În urma notei primite la contestație, elevul în cauză poate participa la faza națională a olimpiadei.

De asemenea, o altă notă a crescut de la 7.10 la 8.60.

Elevul care a semnalat situația reporterilor alba24.ro, tinde să creadă că problema ar fi la comisia de evaluare din ziua examenului. Aceștia au de corectat un număr foarte mare de lucrări într-o singură zi.

Existența contestațiilor implică faptul că profesorii nu și-au asumat de prima data responsabilitatea lucrării pe care o corectează. Nu doar că o înfluențează, ci oferă deschidere elevului… sau îl închide, a mai precizat elevul care a semnalat situația.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax