Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada Gimnaziilor: Din SEPTEMBRIE se dă startul la competiții sportive pentru elevii din clasele V-VIII. Care sunt sporturile pentru care se vor organiza întreceri

Publicat

crosul unirii 2013

crosul unirii 2013 Protocolul Olimpiadei Gimnaziilor a fost semnat, marți, la Casa Olimpică din București, de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ) și zece federații sportive naționale.

Olimpiada Gimnaziilor va avea loc în fiecare an școlar, în perioada 1 septembrie 2015 — 31 august 2019 (durata de valabilitate protocolului). Sporturile la care urmează să se organizeze întreceri sunt atletismul, badmintonul, tenisul de masă, șahul, baschetul, voleiul, handbalul, fotbalul, rugby-ul și oina.

În competiția multisport rezervată elevilor din clasele V-VIII, de la școli din întreaga țară, se vor putea înscrie atât sportivi legitimați, cât și nelegitimați, scopul acestor întreceri fiind atragerea tinerilor talentați către sport și lărgirea ariei de selecție pentru performanță.

(P)   Haine și pantofi sport  pe FashionSport.ro .  Adidasi, tricouri, treninguri  .  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Concursurile vor avea loc mai întâi la nivel local, în orașe și comune, iar câștigătorii vor promova în următoarele etape, la nivel județean și regional. În ultima fază, cea finală, se vor întâlni cei mai valoroși elevi de la fiecare sport.

”Trăim azi o zi importantă. Lansăm un proiect major, destinat unui drum lung, sper să fie benefic pentru sportul românesc. Școala din țara noastră și sportul din România eu nevoie de acest proiect. Se reușește astfel o lărgire a bazei de selecție. Competitorii vor deveni juniori mici, apoi campioni naționali la sporturile lor”, a declarat președintele COSR, Alin Petrache

Mihai Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a spus: ”Olimpiada Gimnaziilor vine să înlocuiască Olimpiada naționala a sportului școlar. Ne bucurăm mult pentru această nouă competiție pentru că va crește numărul de copii implicați în sport, iar apoi se lărgește baza de selecție pentru viitorii performeri”.

În continuare, protocolul a fost semnat de Alin Petrache, președintele COSR, Mihai Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, Florin Florea, secretar general la FR de Atletism, Radu Ștefănescu, secretar general la FR de Badminton, Horia Păun, președintele FR de Baschet, Răzvan Burleanu, președintele FR de Fotbal, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, care a venit în cârje la solemnitate, Nicolae Dobre, președintele FR de Oină, Pompilie Borș, vicepreședintele FR de Rugby, Vladimir Danilov, secretar general la FR de Șah, Cristinel Romanescu, președintele FR de Tenis de Masă, Gheorghe Vișan, președintele FR de Volei.

sursa: agerpress

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax