Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada Națională de Religie de la Iaşi: Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, locul I la Istoria Bisericii Române

Publicat

Un elev al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia a obținut premiul I, la Istoria Bisericii Române, în cadrul etapei naţionale a Olimpiadei de Religie. Concursul s-a desfăşurat joi, la Iaşi, iar sâmbătă se desfăşoară festivitatea de premiere.

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a avut reprezentanți la toate cele patru discipline olimpice. Astfel, din partea județului Alba, au participat elevii: Alexandru Lazăr (cls. a IX-a) la Vechiul Testament, Alexandru Belea (cls. a X-a) la Noul Testament, Ioan Puiu (cls. a XI-a) la Istoria Bisericii Ortodoxe și Andrei Roșca (cls. a XII-a) la Dogmatică Ortodoxă. Ioan Puiu a reuşit performanţa de a obţine primul loc la disciplina pentru care a susţinut concursul, la nivel naţional.

Rezultatele concursului desfăşurat joi, între orele 9.00 şi 13.00 au fost afişate cu o întârziere de peste două ore față de programul stabilit. Vă prezentăm notele obţinute de elevii din Alba:

– Ioan Puiu: 9, 65 – Premiul I

– Andrei Roșca: 9, 10 – Mențiunea a doua

– Alexandru Belea: 7, 10

– Alexandru Lazăr: 5, 80

Elevul Ioan Puiu este la a treia participare la Olimpiada Națională de Religie, în palmaresul său mai figurând încă un premiu I, la Vechiul Testament, în 2010 și o mențiune, la Noul Testament, în 2011. Festivitatea de premiere se desfăşoară sâmbătă, cu începere de la ora 9.30, la Centrul Eparhial Iași, Sala „Justin Moisescu”, în prezența Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei. Olimpiada din acest an, ajunsă la ediția a XVI-a, este organizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Serafim ARMANCA


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax