Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada Națională de Fizică 2018: Medalii de argint și bronz pentru elevi din Alba. Punctaje obținute

Publicat

fizica

În perioada 1-6 aprilie 2018, la Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, județul Prahova, s-a desfășurat a 54-a etapă națională a Olimpiadei de Fizică. Patru elevi din județul Alba au reușit să obțină medalii de argint și bronz, acordate de Societatea Română de Fizică.

Potrivit IȘJ Alba, cel mai mare punctaj dintre elevii lotului județului Alba l-a avut elevul Nicolae Alexandru Dobra din clasa a X-a – Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș. Acesta a obținut 38,25 de puncte – locul 18 din 79 de participanți la clasa a X-a, reușind să obțină medalia de argint. Doar două poziții mai sus, până la locul 16, s-au obținut mențiuni din partea Ministerului Educației Naționale.

Apoi s-a clasat eleva Luana Alexandra Bel din clasa a X-a – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia cu 37,87 puncte, pe locul 20. A obținut și ea medalia de argint. În plus, a mai obţinut un premiu constând într-un aparat de măsură – multimetru – pentru punctaj maxim la proba experimentală.

Elevul Alexandru Nicolae Ghișa, din clasa a X-a tot de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia a obţinut 32,89 puncte – loc 37 . A primit medalie de bronz.

Dintre elevii de la gimnaziu, doar unul a fost medaliat: elevul Codruţ Daniel Cerbu din clasa a VII-a – Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia a obținut
27,87 puncte – locul 37 din 100 de participanţi la această clasă. A primit medalie de bronz.

Medaliile au fost acordate de Societatea Română de Fizică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax