Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Olimpicele judeţului Alba din 2013, Iulia Arion şi Mălina Roşca, premiate de Guvernul României

Publicat

Olimpicii din Alba au fost premiaţi, miercuri, la sediul Guvernului, alături de ceilalţi tineri care au reuşit, pe parcursul acestui an, să obţină medalii la concursurile naţionale şi internaţionale. Judeţul Alba a fost reprezentat de elevele Iulia Cristina Arion şi Mălina Roşca.

Festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale pe discipline şcolare, în anul 2013, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de unde provin elevii premiaţi a fost găzduită de premierul Victor Ponta, în prezenţa ministrului Remus Pricopie, a ministrului delegat Mihnea Costoiu, a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, Ecaterina Andronescu şi a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, Angel Tîlvăr.

Au fost premiaţi 165 de elevi, 187 de profesori pregătitori şi cele 86 de unităţi şcolare de provenienţă a elevilor.

Iulia Cristina Arion a fost absolventă a Colegiului Naţional „David Prodan” Cugir, iar în acest an a obţinut locul II, Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură şi Spiritualitate Românească, având ca profesor îndrumător pe Alina Valentina Moldovan. În anul şcolar 2011-2012, a obţinut locul III la olimpiada internaţională.

Iulia Arion a studiat la secția Filologie-Engleză intensiv. De-a lungul anilor, tânăra şi-a făcut loc printre cei mai buni elevi ai liceului, fiind totodată şi beneficiara unei burse de studiu în valoare de 350 de lei pe lună. În prezent Iulia, este studentă în anul I la Facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti.

Mălina Roşca (din clasa a VIII-a), de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie, având ca profesor îndrumător pe Anca Marian.

În prezent este proaspăt boboc al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, secţia Matematică-Informatică, intensiv Engleză, iar pe lângă plăcerea pe care o are să studieze ştiinţa, are o pasiune şi pentru pian, pentru citit, în special cărţi în engleză şi pentru chitară, pe care o mai acordă doar să audă sunetul corzilor. Şi desenul face parte din hobby-urile sale, astfel că frecventa cercul de pictură de la Palatul Copiilor, iar în cadrul instituţiei şi-a expus lucrări, la diverse expoziţii.

Elevii, profesorii îndrumători şi şcolile pe care aceştia le-au reprezentat au primit câte 3.750 lei la categoria concursuri internaţionale şi câte 8.260 lei pentru obţinerea medaliei de argint, la categoria olimpiade internaţionale.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax