Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Om de afaceri condamnat cu suspendare, după ce a ucis o adolescentă la Pianu de Jos. Era băut la volan

Publicat

Omul de afaceri Daniel Serghei Condratov, proprietarul companiei care produce uleiul Hexol în România, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Decizia definitivă a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.
UPDATE: Curtea de Apel Alba Iulia i-a redus pedeapsa omului de afaceri la 1 an și trei luni, față de instanța inferioară și a majorat cuantumul despăgubirilor către părțile vătămate. Mai jos, vă prezentăm pe scurt soluția de reducere a pedepsei, pronunțată de Curtea de Apel.

”Reține în favoarea inculpatului circumstanțele atenuante prev. de art. 75 alin. 2 lit. a Cod Penal, în ce privește infracțiunea de ucidere din culpă, (…), de la 2 ani închisoare, la 1 an și 3 luni închisoare. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b Cod Penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an și 3 luni închisoare, la care adaugă sporul de 4 luni închisoare, rezultând pedeapsa de 1 an și 7 luni închisoare.
Menține dispozițiile privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.
Înlătură obligația impusă inculpatului conform art. 93 alin. 2 Cod Penal, ca pe durata termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței. Majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente Uniqua Asigurări SA către părțile civile ………………., de la suma de câte 40.000 euro sau echivalentul în lei de la data plății, la suma de câte 50.000 euro sau echivalentul în lei de la data plății.
Reduce sumele la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente SC Uniqua Asigurări SA către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş de la suma de 1135,91 lei la suma de 965,53 lei cu titlu de cheltuieli servicii medicale UPU şi respectiv de la suma de 65982,66 lei la suma de 56.085,27 lei, cu dobânda legală aferentă calculată până la plata efectivă, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale victimei.
Obligă pe inculpat la plata către părțile civile …………. a sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare la instanța de fond. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de Procedură Penală, cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod de Procedură Penală, suma de 70 lei reprezentând onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat va fi suportată din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă.”

Condamnarea de la Judecătorie

Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat inițial la închisoare cu suspendare și daune morale de 80.000 de euro pe omul de afaceri din Voluntari (Ilfov) care a ucis cu mașina o adolescentă, la Sibișeni, în urmă cu aproximativ trei ani. Daniel Serghei Condratov venea de la terenul de golf de la Pianu de Jos și era în stare de ebrietate. Condratov este patronul Hexol Lube, producător al mărcii canadiene de lubrefianți Hexol.

Potrivit informațiilor de la dosar, Condratov avea o alcoolemie rezultată în urma analizelor de  1,50 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,40 g/l la a doua probă. În această stare a plecat de la terenul de golf de la Pianu de Jos spre o pensiune de la Vințu de Jos, însă la Sibișeni a lovit o fată.

Era o noapte de august din 2014, în jurul orei 1,30. Un grup de tineri mergeau spre casă pe partea stângă a drumului prin satul Sibișeni, printr-o zonă iluminată, când din sens opus a apărut un autoturism care mergea ”pe o traiectorie sinuoasă”. Expertiza ulterioară a arătat că avea 56 de kilometri pe oră. Mașina condusă de Daniel Serghei Condratov a lovit-o cu partea dreaptă pe ultima fată din grup și a proiectat-o în șanț. O lună mai târziu, fata, în vârstă de 16 ani, a murit la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Mureș, din cauza şocului ”septico-toxic” apărut pe fondul rănilor foarte grave suferite.

Din documentele existente la dosar mai rezultă că expertiza a stablit că şi minora ar avea un grad de culpă în producerea  accidentului, cuantificat de instanţă la 15%, în vreme ce culpa incul­patului este apreciată de instanţă la 85%.

Părinţii fetei au solicitat daune materiale de 30.000 de lei şi daune morale de două milioane de euro, dar instanţa a stabilit câte 40.000 de euro pentru tatăl acesteia și 40.000 pentru mamă. Şoferul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Omul de afaceri mai trebuie să plătească 67.000 de lei cheltuieli de spitalizare și să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile. Sentința nu este definitivă. A fost atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 06.03.2018 la 19:04

    Era si normal ! Bernevig a omorat cinci oameni si a luat trei ani cu suspendare. Legea-i lege, ce dracu. Nu poti face discriminare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de euro, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni mai dure pentru apeluri false la 112. Amenzi dublate sau muncă în folosul comunităţii. Proiect la Senat

Publicat

apel 112

Amenzile pentru persoanele care apelează nejustificat 112 ar putea fi majorate. Un proiect aflat în dezbatere la Senat prevede acest lucru. Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că numărul alertelor false este foarte mare, de aproximativ 34.000 pe zi, în toată țara, mai exact, 70% din totalul apelurilor nu justifică o situație de urgență. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate