Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Om de afaceri din Zlatna, cercetat în Germania pentru fraudă fiscală de peste 350.000 de euro din tranzacţii cu cupru

Publicat

Un tânăr de 36 de ani, om de afaceri cu domiciliul în Zlatna este cercetat de autorităţile judiciare din Germania pentru fraudă fiscală. Prejudiciul a fost estimat la peste 350.00 de euro prin necontabilizarea TVA-ului din tranzacţii cu cupru. Acesta a fost identificat de poliţiştii din judeţul Alba şi transferat în Germania, pentru că avea mandat european de arestare.

Mihai Şerban a fost reţinut de poliţişti la Ocna Mureş, în 29 mai, iar în luna iunie a fost transferat autorităţilor judiciare din Germania. Mandatul european de arestare a fost emis în 15 aprilie, pentru comiterea, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, a infracţiunii de fraudă fiscală. Pentru fapta prevăzută în Codul fiscal şi cel penal german, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea de maxim 10 ani.

Acesta este acuzat că şi-a înfiinţat o firmă şi a emis facturi către o societate comercială din Germania pentru livrări de cupru, fără a contabiliza tranzacţia în conformitate cu o anumită procedură, cu indicarea separată a TVA-ului, creând un prejudiciu de 366.348, 63 euro. Autorităţile din Germania îl cercetează pentru această faptă.

Mihai Şerban are domiciliul în Zlatna, oraşul în care a funcţionat Ampelum, pe vremuri unul dintre cele mai mari producători de cupru de convertizor din Europa de Est. Combinatul de prelucrare a cuprului a fost închis definitiv în 2003. La momentul încetării activităţii, avea datorii de aproape 1.300 miliarde lei vechi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gogu

    marți, 01.07.2014 at 21:19

    in GERMANIA nu se poate !!, la ZLATNA s-a facut evaziune fiscala acum cativa ani cu mata cuproasa cu sprijinul politiculuii din primarie ! cine trebuia sa auda n-a vazut ,cine a auzit s-a facut ca nu vede !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax