Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Omagii la Alba Iulia, la 134 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu. Ce activități culturale și artistice vor avea loc

Publicat

În 2023 se împlinesc 134 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu. La Alba Iulia joi, 15 iunie va fi organizat un program omagial care va cuprinde o serie de manifestări culturale și momente de evocare a vieții și operei poetului.

Evenimentele vor putea fi urmărite și online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cu începere de la ora 8.30 și până la ora 18.00.

Ce activități vor avea loc:

Citindu-l pe Eminescu – lectură pentru cei mici, Eminescu și copiii – concurs de cultură generală, recomandări de carte.

La ora 12.00, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia va avea loc momentul depunerii de flori, la bustul poetului, urmat de un scurt program comemorativ.

Activitatea principală a zilei se va desfășura la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, acolo unde, începând cu ora 17.00, lector universitar doctor Silviu Mihăilă, de la Academia de Studii Economice București, va susține conferința ”De ce să-l mai citim pe Eminescu în secolul XXI?”, urmată de un moment muzical din lirica eminesciană, în interpretarea Școlii de Folk, coordonator prof. Daniel Avram.

Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția de pictură a Alexandrinei Moldoveanu, Pictând cu îngerii pe umăr, prezentată de Ana Cosma Șerdean, de la Centrul de Resurse Academia Doamnelor Alba Iulia.

În încheierea programului, momentul Eminescu, aproape de noi  îi aduce în fața publicului pe Elena Anghel Coman, care va recita din opera eminesciană, și pe baritonul Cătălin Ioan Nistor, manager la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj Napoca, care va susține un recital de romanțe, acompaniat la pian de prof. Ovidiu Pârjol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax