Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Omagiu adus lui Adrian Păunescu de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la 80 de ani de la nașterea scriitorului

Publicat

Data de 20 iulie 2023 marchează 80 de ani de la nașterea scriitorului român, Adrian Păunescu.

Pentru a-i aduce un omagiu acestuia, reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, alături de cei ai Consiliului Județean Alba, vor depune flori la bustul lui Adrian Păunescu, de pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia.

„Joi, 20 iulie 2023, la 80 de ani de la nașterea scriitorului Adrian Păunescu, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propun să-l readucă în atenția publică, printr-un moment omagial.

Vă invităm așadar alături de noi, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 12:00, pentru a participa la momentul depunerii de flori, la bustul lui Adrian Păunescu.

Cu informații despre scriitor și recomandări de carte vă așteptăm și pe pagina de Facebook a instituției, iar pentru a împrumuta oricare dintre cărțile sale, vă stăm la dispoziție la sediu, de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

Adrian Păunescu (născut la 20 iulie 1943, Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova — decedat la 5 noiembrie 2010, București) a fost un autor, critic literar, eseist, director de reviste, poet, publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român. Autorul a peste cincizeci de cărți, în majoritate volume de versuri, Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeți români contemporani. Cărțile sale au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

Multe dintre poeziile sale au fost făcute cunoscute prin punerea lor pe muzică de către compozitori din genurile folk și rock, Adrian Păunescu colaborând direct cu muzicienii, îndeosebi în cadrul Cenaclului Flacăra.

„Va fi interesantă postumitatea mea. Vor fi, desigur, și uitări, vor apărea și atacuri nedrepte, dar scrisul meu se va despovăra de biografia autorului, în circulația lui printre oameni. Nu-mi pot închipui propria mea moarte și nici nu cred că ea e o trecere de zid.

Aș fi fost curios să știu, totuși, ce iarbă va răsări, în timp, pe mormântul meu”, spunea scriitorul a cărui operă vă invităm să o revedeți, pentru a ne aduce aportul la neuitarea ei”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în cadrul unui comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ioan Gartner

    miercuri, 19.07.2023 at 12:53

    Cel care a adus confuzie in mintile tineretului in anii ceausisti ?? Pe el il comemoram??

  2. Noi Românii

    miercuri, 19.07.2023 at 17:22

    Da, cel care a adus o ,,confuzie “ pur românesscă, care conținea, binele, frumosul și adevărul , cei drept sub oblăduirea unui regim adus tot de cei care se ascund astăzi în spatele falsei libertăți …!!! Ce confuzie trăim astăzi după 33 de ani de la lovitura de stat ?!? Ce ne învață cei care ne flutură asa zisa democrație prin făța ochilor ?!? Nu cumva ne învață sa ne părăsim Țara și Neamul , sa ne distrugem familia , copii și părinții ….. sa ne distrugem cuibul, nu cumva ne învață și promovează imoralitatea , animalitatea si îndepărtarea de Dumnezeu ?!? Nu cumva marele poet ROMÀN, Adrian Păunescu , deranjează prin opera sa, prin mesajul transmis băștinașilor !?? In credința mea merita pe deplin sa fie omagiat si promovat ! ,, Până la capăt cu poporul meu,asa sa ma ajute Dumnezeu “! ( Românul, Adrian Păunescu )🇷🇴💒🇷🇴

  3. pilu

    miercuri, 19.07.2023 at 18:13

    JOAN GARTNER
    Ai trait acele evenimente sau au auzit de ele ? Dacă da, spune cu ce confuzie ai rămas de atunci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax