Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Omicron se răspândește la nivel global. Semne de transmitere comunitară la Madrid și New York

Publicat

Noua variantă de coronavirus Omicron se răspândește global. La Madrid și New York sunt semne de transmitere comunitară, iar în Norvegia sunt peste 60 de cazuri suspecte, după o petrecere corporatistă de acum o săptămână. În continuare sunt raportate simptome ușoare, dar majoritatea cazurilor descoperite sunt la persoane vaccinate.

Madrid

Autoritățile au anunțat că au detectat primul caz din Spania de variantă de coronavirus Omicron la o persoană vaccinată care nu venise din țările cu risc și nici nu avea legătură cu vreo persoană care venise de acolo.

Acesta este al cincilea caz Omicron descoperit în Spania. Alte două cazuri similare sunt în investigație.

Autoritățile sanitare din regiunea spaniolă Catalonia au declarat miercuri că au detectat potențiale urme ale variantei de coronavirus Omicron în probe de la sfârșitul lunii noiembrie. Dacă va fi confirmată, ar însemna că varianta a fost prezentă în Catalonia înainte sau în același timp când a fost raportată pentru prima dată în sudul Africii în urmă cu o săptămână, potrivit Reuters.

New York

Cinci cazuri au fost descoperite la New York, în zona metropolitană – unul în Long Island și patru în New York City – două în Queens, unul în Brooklyn și unul în Manhattan. Comisarul pentru sănătate al orașului, David Chokshi, spune că deja aceste cazuri indică faptul că omicronul se răspândește în întreaga comunitate, nu doar în rândul călătorilor.

„Aceștia nu sunt doar oameni care călătoresc în Africa de Sud sau în alte părți ale lumii unde Omicron a fost deja identificat”, a spus el.

Cazurile descoperite anterior, în California, Minnesota și Colorado, evoluează bine, cu simptome ușoare, dar toate au fost la persoane vaccinate, notează CNBC.

Oslo

Mai mult de jumătate din cele 120 de persoane prezente pe 26 noiembrie la o petrecere corporatistă au fost testate pozitiv, cinci fiind confirmate până acum cu Omicron, iar celelalte sunt în investigație.

Acesta este, posibil, cel mai important focar descoperit până acum în Europa. Toate persoanele care au participat la eveniment erau vaccinate. Norvegia a introdus imediat restricții în toată regiunea din jurul capitalei, potrivit Euronews.

Africa de Sud

Un studiu care arată că Omicron infectează persoanele care au mai trecut prin boală în valurile anterioare nu a putut determina efectele asupra celor vaccinate.

Barry Schoub, președintele comitetului pentru vaccinare spune că știrile sunt mai degrabă pozitive: “Deocamdată, în toate cazurile de infectare cu Omicron a unor persoane vaccinate simptomele sunt ușoare. Există o mică creștere a numărului de spitalizări, dar cu siguranță nimic atât de dramatic cum am văzut în valurile anterioare”.

O analiză anterioară arăta totuși că între Africa și Europa există diferențe demografice care ar putea face Omicron mult mai periculos pentru populația îmbătrânită a Europei.

sursa: biziday.ro 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax