Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Omul de afaceri Ioan Oprean din Sebeș a cumpărat repre­zen­tanţa Mercedes din Vâlcea. Valoarea tran­zacţiei, „câteva mi­lioane de eu­ro”

Publicat

ioan opreanIoan Oprean, omul de afaceri care deține firma de transport internațional Oprean din Sebeş, a cum­părat repre­zen­tanţa Mercedes Benz din Vâlcea. Aceasta a fost deținută  de Marinică Potop, pro­prietarul fabricii de vopsele şi lacuri Sarcom. Potrivit re­pre­zen­tan­ţilor com­paniei din Sebeş, valoarea tran­zacţiei s-a ri­dicat la „câteva mi­lioane de eu­ro“.

Marinică Potop a des­chis cen­trul autorizat de vânzare şi ser­vice Merce­des Benz  – Auto­portal Râmnicu Vâlcea, în 2010, în urma unei inves­tiţii de 3 milioane de euro. Reprezentanţa Mercedes Benz din Vâlcea era deţinută de Marinică Potop şi de fiica lui Sabina Daniela Petrescu, 35 de ani.

Datele de la Mi­nisterul de Fi­nan­ţe arată că fir­ma Auto­portal SRL, din co­mu­na Bu­deşti, ju­de­ţul Vâl­cea, a avut în 2015 o ci­fră de afaceri de 10 milioane de lei, pierderi de 70.000 de lei şi un număr me­diu de 28 de an­gajaţi.

Compania Oprean, din Sebeş, judeţul Alba, înfiinţată în 1993 de Ioan Oprean, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 60 de milioane de lei (circa 14 milioane de euro), business din transportul de confecţii şi alimente în ţară şi în străinătate, iar anul acesta şi-a bugetat un avans de 10%.

„De-a lungul anilor ne-am focusat pe două tipuri de transport: transportul hainelor pe umeraşe pentru clienţi ca Tesco, Benetton şi transportul produselor la temperatură controlată, pentru Transavia şi alţi clienţi. (…) Avem în portofoliu peste 200 de clienţi pentru care facem transporturi lunare şi săptămânale şi o flotă care depăşeşte 190 de camioane“, potrivit lui Laurenţiu Trif, directorul executiv al companiei care transportă marfă în Marea Britanie, Spania, Franţa, Olanda, Belgia, Germania şi alte ţări.

Din anul 2012, Ioan Oprean este cetățean de onoare a municipiului Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax