Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Omul de afaceri Marius Alexa din Alba Iulia, dat în urmărire prin Interpol, achitat într-un dosar de evaziune fiscală

Publicat

tri

tribunal albaDat în urmărire internaţională prin Interpol, omul de afaceri Marius Alexa din Alba Iulia, a fost achitat într-un dosar de evaziune fiscală. Acesta are însă de executat doi ani de închisoare, după o decizie definitivă în instanţă în dosarul “Meridian”.

Patronul firmei Meridian Construct SRL (acum în faliment), Marius Alexa, a fost judecat din urmă cu doi ani pentru evaziune fiscală, în cauza în care Judecătoria Alba Iulia a decis, pe 16 septembrie, achitarea sa. Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia a solicitat achitarea unor datorii la bugetul de stat.

Hotărârea poate fi contestată la Cutea de Apel.

Alexa a fost dat în urmărire în urmă cu patru ani şi a fost condamnat în alte două procese pentru infracţiuni similare. În octombrie 2012 a primit 2 ani de închisoare în regim de detenţie în dosarul de evaziune fiscală privind societatea Meridian Construct SRL. Judecătorii au admis şi acţiunea civilă formulată în cauză de DGFP Alba pentru suma de 125.000 de lei.

Marius Alexa a mai fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare şi în dosarul de evaziune fiscală privind societatea Impact Construct SRL Alba Iulia. În acelaşi dosar mai trebuia să plătească suma de aproximativ 200.000 de lei către Direcţia de Finanţe Publice Alba. În martie 2015 instanţa l-a achitat penal pe acelaşi inculpat pentru înşelăciune, dar a reglat situaţia pe latura civilă, în sensul în care a obligat şi firma Meridian Construct SRL să plătească, în solidar cu el, despăgubiri de 364.321 lei şi 449.296 euro către 11 familii. Motivul pentru care a a fost achitat Marius Alexa la Curtea de Apel este că ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Omul de afaceri este autorul uneia dintre cele mai mari ţepe imobiliare din ultimii ani. Alexa a construit prin intermediul firmei Meridian Construct SRL Alba Iulia un cartier 18 locuinţe. Mai mulţi cumpărători au fost înşelaţi şi au trebuit să plătească în unele cazuri casele la preţuri duble. Au depus plângeri penale, iar afaceristul a fost trimis în judecată de procurori.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax