Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Omul de afaceri pe dosarul căruia s-au construit acuzațiile împotriva lui Traian Berbeceanu, condamnat la 6 ani de închisoare

Publicat

tb

Tribunalul Hunedoara a pronunțat luni sentința în dosarul omului de afaceri Dorin Cupețiu din Deva, judecat pentru evaziune fiscală din 2013 și al cărui nume apare şi în dosarul comisarului Traian Berbeceanu, actualul şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Dorin Cupețiu a fost condamnat la șase ani de închisoare, fiind acuzat de DIICOT Alba de evaziune fiscală în valoare de 1,5 milioane de euro. Hotărârea de la Tribunalul Hunedoara poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

În același dosar, omul de afaceri Viorel Oprea a primit 9 ani şi 6 luni, iar omul de afaceri Dan Balint a primit 8 ani cu executare.

Tribunalul Hunedoara i-a achitat pe afacerişti pentru alte capete de acuzare după ce a anulat mai multe probe făcute de procurori cu SRI, mai scrie sursa citată.

Aceștia vor trebui să plătească însă aproape 7,2 milioane de lei, adică peste 1,5 milioane de euro.

Printre bunurile lui Cupeţiu puse sub sechestru se numără şi un avion de agrement cu 4 locuri Cessna, ce stă garată din 2013 într-un hangar al aerodromului de la Săulești, de lângă Deva, fiind cumpărată de firma lui Dorin Cupeţiu în 2010, cu 250.000 de euro.

Numele oamenilor de afaceri Dorin Cupeţiu şi Dan Balint apar şi în dosarul comisarului Traian Berbeceanu, actualul şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Potrivit acuzaţiilor DIICOT, Cupeţiu ar fi aflat de o percheziţie de la Berbeceanu. Poliţistul a fost acuzat de procurorii că ar fi primit în schimbul presupuselor servicii o maşină. Traian Berbeceanu a fost achitat însă în primă instanţă, iar procurorii de la DIICOT Alba care l-au acuzat de astfel de lucruri au primit 7 ani de detenţie pentru fabricare de probe. Deciziile nu sunt definitive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Traian

    marți, 15.03.2022 at 09:42

    Cum este posibil ca astfel de indivizi, gen Cupetiu Dorin sa fie încă liberi, după 7 ani de proces și chiar mai mult, sa învârtă în continuare afaceri de milioane de euro, sa își construiască palate ( ultimul în Timișoara) și să nu fie pronunțate sentințe definitive?!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax