Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„One stop shop”: Puncte de informare pentru cei interesați să acceseze fonduri europene, înființate în fiecare reședință de județ din Regiunea Centru

Publicat

Regiunea_Centru.svg Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG a semnat, marţi, protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat înfiinţării unui punct unic de informare şi consiliere, în fiecare judeţ, cu privire la accesarea fondurilor naţionale şi europene. 

ADR Centru, prin punctele de informare ce se vor înființa la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, va sta la dispoziția celor interesați de accesarea fondurilor, cu răspunsuri punctuale despre fondurile disponibile și ideile de proiecte ce se pot finanța.

Protocolul de colaborare a fost semnat de Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, şi de Luminiţa Mihailov, vicepreşedintele ROREG şi director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Est.

În vederea punerii în aplicare a protocolului, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va semna cu Ministerul Fondurilor Europene, în perioada următoare, un acord de parteneriat particularizat în funcție de nevoile identificate în Regiunea Centru. Protocolul se întinde pe o perioadă de 3 ani și are ca scop furnizarea de informaţii cu privire la accesarea fondurilor naţionale şi europene prin intermediul unor punct unic de informare şi consiliere numit „one-stop-shop”, ce se va înființa la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru. A

cest punct unic de informare şi consiliere judeţean va funcţiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atât în ceea ce priveşte furnizarea de informaţii corecte şi actualizate privind oportunităţile de finanţare din diverse surse (din programe naţionale sau din finanţări ale Uniunii Europene), cât şi în ceea ce priveşte consilierea în dezvoltarea ideilor de proiect. Specialiştii care vor activa în cadrul acestor „one-stop-shop”-uri vor fi persoane cu experienţă în domeniul fondurilor europene şi/sau în colaborarea cu mediul de afaceri, astfel încât să asigure expertiza corespunzătoare. Aceştia vor oferi informaţii şi consultanţă, dar vor fi prezenţi şi prin organizarea de evenimente dedicate.

ADR Centru deja furnizează lunar, tuturor celor interesați, informații despre fondurile nerambursabile disponibile, sub forma Catalogului Surselor de Finanțare Nerambursabilă, pe patru tipuri de solicitanți, respectiv Societăți Comerciale, Autorități Publice Locale, ONG-uri și Universități. Acesta se distribuie electronic tuturor celor care sunt înregistrați în baza de date a ADR Centru, prin transmiterea unui formular de înregistrare (https://www.adrcentru.ro/AbonareNewsletter.aspx).

ROREG este Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România şi are ca scop reprezentarea acestora la nivel naţional şi internaţional în vederea sprijinirii dezvoltării lor instituţionale şi îndeplinirii obiectivelor care le revin în conformitate cu legea 315/28.06.2004 privind dezvoltarea regională în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax