Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ONG -uri „alimentate” de George Soros pentru acţiuni anti Roşia Montană. Lista „donaţiilor” și motivele ”războiului” cu Gabriel Resources

Publicat

Problema ONG-urilor din ţară şi din judeţul Alba care ar fi fost finanţate de miliardarul american de origine maghiară George Soros a fost repusă pe tapet, în contextul protestelor anti-Roşia Montană din ultima perioadă. Mai mult, aceste organizaţii ar forma o advărată reţea care militează împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană. Prin susţinere directă sau indirectă, acestea ar fi primit peste 3 milioane de dolari de la omul de afaceri.

Printre organizaţiile non-guvernamentale „alimentate” de Fundaţia Soros se află şi Asociaţia Aurarilor „Alburnus Maior” Roşia Montană, care ar fi primit pentru diferite acţiuni, în perioada 2003-2007, peste 77.000 de dolari.

Soros este acuzat că finanţează diverse organizaţii nonguvernamentale şi pune presiuni pentru ca Gabriel Resources, compania controlată de Beny Steinmetz, să piardă contractul.

Potrivit adevărul.ro , între miliardarul american de origine maghiară George Soros şi Beny Steinmetz, cel mai bogat israelian şi principalul acţionar al Gabriel Resources, se poartă o luptă crâncenă de ani buni. Protagoniştii îi includ pe Tony Blair şi pe preşedintele din Guineea, iar din complot nu lipsesc tentative de asasinat şi procese în instanţă. Faptul că ambii magnaţi au afaceri miniere în valoare de miliarde de dolari n-are nicio legătură, susţin amândoi.

Steinmetz şi Soros nu s-au cunoscut niciodată. Însă războiul personal dintre cei doi se poartă când în tribunale, când prin Guineea şi prin Marea Britanie, mai nou prin România. Aşa cum fac mereu marile puteri, şi acest război se poartă prin interpuşi. În 1998, Rusia intra în incapacitate de plată a datoriilor din cauza unei crize financiare care lovise puternic bursa şi rubla. George Soros a pierdut două miliarde de dolari din investiţiile făcute aici. Benny Steinmetz a râs. 15 ani mai târziu, războiul personal dintre cei doi se poartă în Munţii Apuseni, la Roşia Montană, şi pe străzile din Bucureşti. „Frontul” de la Roşia Montană în lupta dintre cei doi magnaţi pare copiat după situaţia din Guineea.

Vedeţi mai jos ONG-urile care ar fi fost finanţate de Soros (sursa: dcnews.ro)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Catalin Popa

    joi, 13.03.2014 at 13:51

    toata lumea stie…numai guvernantii se fac ca nu stiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax