Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ONG-urile care construiesc spitale publice, scutite de la plata TVA. Legea ”Maticiuc”, promulgată de președintele Iohannis

Publicat

ONG-urile care construiesc spitale din bani privați vor fi scuțiti de la plata TVA-ului. Este vorba despre o modificare a Codului Fiscal prin care asociațiile care se implică activ ăn dotarea, unităților medicale de stat să fie scutite de la taxa pe valoare adaugată. 

Legea a fost propusă de Codin Maticiuc, actorul și scriitorul care de ani buni reonvează spitale din bani privați. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede acordarea de scutiri indirecte de TVA pentru organizaţiile non-profit care realizează activităţi de construire, modernizare, reabilitare de spitale şi dotarea acestora cu echipamente.

Legea, care modifică Codul fiscal, vizează acordarea unei scutiri indirecte de TVA pentru organizaţiile non-profit care realizează activităţi de construire, modernizare, reabilitare de spitale şi dotarea acestora cu echipamente, articole şi dispozitive medicale.

„Sunt scutite de taxă următoarele: serviciile de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat, precum şi serviciile de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti prestate către entităţi non-profit înscrise în Registrul public organizat de ANAF, (…) dacă acestea sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de entitatea non-profit sau celor din reţeaua publică de stat, după caz; livrările de echipamente medicale, aparate, dispozitive, articole, accesorii şi echipamente de protecţie, materiale şi consumabile de uz sanitar, destinate în mod normal utilizării în domeniul îngrijirilor de sănătate sau pentru utilizarea de către persoanele cu handicap, bunuri esenţiale pentru compensarea şi depăşirea handicapurilor, (…) precum şi adaptarea, repararea, închirierea şi leasingul unor astfel de bunuri, efectuate către unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat, precum şi cele efectuate către entităţi nonprofit înscrise în Registrul public organizat de ANAF, dacă acestea sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de entitatea non-profit sau celor din reţeaua publică de stat, după caz”, prevede actul normativ.

Potrivit legii, sunt scutite de taxă şi livrarea de proteze şi accesorii ale acestora, cu excepţia protezelor dentare scutite de taxă, precum şi livrarea de produse ortopedice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax