Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Onoare și respect veteranilor de război”: Drapelul României va ajunge în casele veteranilor de război din Alba

Publicat

Veteranii de război din județul Alba vor primi câte un drapel pe care va fi inscripționat „Servesc patria”. Acesta va fi arborat la domiciliile lor, astfel încât oamenii să îi recunoască pe cei care au luptat pentru România. Proiectul „Onoare și respect veteranilor de război” a debutat joi, chiar de Ziua Eroilor.

La inițiativa Asociației „Pro Cugir” și a Asociației Veteranilor de Război Filiala Alba „Regele Ferdinand I”, Consiliul Județean Alba și administrațiile locale ale județului Alba demarează proiectul „Onoare și respect veteranilor de război” ce implică arborarea la locuința fiecărui veteran de război din județul Alba, a unui drapel al României, în semn de profundă cinstire a bravilor înaintași.

„Este vorba despre recunoștința pe care vrem să o arătăm veteranilor de război, cei care în tinerețea lor au luptat pentru libertatea țării, pentru ca poporul român să atingă idealul pe care și l-au dorit de-a lungul vecurilor. Acest proiect constă în înmânarea spre arborare a steagului tricolor pe care este o panglică pe care scrie „Servesc Patria”. Acesta va fi amplasat la casa unde locuiește veteranul de război astfel însât să fie un model pe care noi trebuie să-l urmăm, să ne iubim țara”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Primele steaguri au fost înmânate Primăriei Alba Iulia pentru cei șapte veterani de război pe care-i mai are orașul. Proiectul va continua în tot județul Alba.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax