Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ONRC: A crescut numărul agenţilor economici în Alba cu peste 25%. Majoritatea sunt PFA. Domeniile de activitate cu afaceri noi

Publicat

BÎn primele opt luni ale anului 2015, în judeţul Alba au fost deschise peste 1500 de firme, PFA şi întreprinderi familiale. Numărul agenţilor economici noi a crescut cu peste 25% faţă de situaţia similară de anul trecut.

Din datele publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în perioada ianuarie – august, în judeţul Alba au fost înfiinţate 1545 de unităţi, majoritatea PFA (752) şi SRL (636). Celelalte înmatriculări sunt pentru întreprinderi individuale (131) şi familiale (20).

Comparativ cu situaţia din perioada similară de anul trecut, când erau înfiinţaţi 1227 de agenţi economici noi, numărul total de înmatriculări de firme a crescut cu 25,67%.

În ţară, sunt 80.620 de societăţi comerciale, PFA şi alte categorii de agenţi economici noi-înfiinţaţi.

Ca domeniu de activitate, majoritatea au optat pentru Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, Agricultură, silvicultură şi pescuit, Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, construcţii sau industria prelucrătoare. Faţă de anul trecut, s-a dublat aproape numărul firmelor noi înfiinţate pentru Activităţi de spectacole, culturale şi recreative şi creşteri importante sunt înregistrate şi în domeniul agriculturii, silviculturii şi pescuitului sau sănătăţii şi asistenţei sociale.

Situaţiei se adaugă înmatriculările de SRL-D (societate cu răspundere limitată – debutant; prima afacere). În judeţul Alba, funcţionează 327 de astfel de entităţi, iar 14 sunt în curs de înfiinţare. De asemenea, mai sunt rezervări pentru alte 55 de SRL-D noi. La nivel naţional, sunt funcţionale 22.469 astfel de societăţi, majoritatea cu obiect de activitate în domeniul lucrărilor de construcţii clădiri, transporturi rutiere de mărfuri, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi comerţ cu amănuntul prin internet sau restaurante şi saloane de frumuseţe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax