Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Openul de Şah, la Alba Iulia. Niciunul dintre primii cinci favoriţi nu a acumulat maxim de puncte după trei runde

Publicat

sah

Au trecut primele trei runde la Openul Internaţional de Şah “România 100” şi niciunul dintre primii cinci favoriţi ai turneului nu are maxim de puncte. După prima rundă, în care favoriţii s-au impus pe linie, runda a 2-a a adus primele surprize. Principalul favorit, MMI Dmitry Svetushkin (Moldova) a pierdut în faţa gălăţeanului Robert Pîsu, în timp ce favoritul numărul 5, MMI Evgeny Levin (Rusia), a trebuit să se mulţumească cu remiza în meciul cu juniorul albaiulian Iustin Ciorgovean, un alt albaiulian, David Cordea, reuşind remiza împotriva MI Narayanan Vishak (India, favorit nr.9).

Runda a 3-a s-a desfăşurat sub semnul echilibrului la primele 3 mese, partidele Andrei Istrăţescu – Lucian Filip, Marcin Sieciechowicz (Polonia) – Alexey Fedorov (Belarus) şi Adrian Petrişor – Mihail Marin terminându-se remiza, astfel că după primele 3 runde ale turneului principalii 5 favoriţi au pierdut deja cel puţin o jumătate de punct.

În fruntea clasamentului se află un grup de 5 jucători format din MMI Marius Manolache (România, favorit nr.6), MI Viacheslav Tilichev (Rusia, favorit nr.7), MMI Gevorg Harutjunyan (Armenia, favorit nr.10), MI Artem Omelja (Ucraina, favorit nr.12) şi MI Vitalijs Samolins (Letonia, favorit nr.13), toţi cu 3 victorii în primele 3 meciuri.

Runda a 4-a, care se va desfăşura miercuri începând cu orele 16, programează multe meciuri foarte echilibrate: Harutjunyan (ARM) – Manolache (ROM), Samolins (LAT) – Tilichev (RUS), Fedorov (BLR) – Omelja (UKR), Soltanici (MDA) – Istrăţescu (ROM), Marin (ROM) – Sieciechowicz (POL), Levin (RUS) – Petrişor (ROM), Moiseenko (RUS) – Nester (UKR).

La primele 10 mese, care se transmit live pe site-urile www.chessbomb.com şi www.followchess.com , joacă şi trei reprezentanţi ai judeţului Alba. Adrian Sechereş va juca împotriva MMI Vadim Shishkin (UKR), David Cordea împotriva MI Lucian Filip (ROM), în timp ce aiudeanul Ionel Miron se va afla faţă în faţă cu MMI Dmitry Svetushkin (MDA), toţi cei trei reprezentanţi ai judeţului Alba urmând a juca cu piesele negre.

Partidele turneului găzduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia pot fi urmărite pe viu de iubitorii şahului, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Openul Internaţional de Şah “România 100” este organizat de Federaţia Română de Şah în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi se desfăşoară în perioada 12-18 noiembrie cu 100 de participanţi, fiind cel mai puternic turneu de şah organizat vreodată la Alba Iulia.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate