Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea „Telefonul Chinezesc”: Polițiștii din Alba au reținut 12 persoane și au confiscat peste 14500 de telefoane contrafăcute

Publicat

Poliţiştii din Alba au iniţiat, joi dimineaţa, 34 de percheziţii la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (10), Cluj (9), Arad (6), Galaţi (4), Alba (3), Ilfov (una) şi Bucureşti (una), aparţinând unui număr de 20 de învinuiţi de contrabandă cu telefoane mobile contrafăcute, provenite din China.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au stabilit faptul că, în cursul anului 2011, o parte dintre învinuiţi au efectuat, fără autorizaţie, importuri din China de componente de telefoane mobile contrafãcute, care purtau fără drept semne identice cu cele ale unei cunoscute mărci internaţionale de telefoane mobile, pe care ulterior le asamblau şi le comercializau prin intermediul celorlalţi învinuiţi către diferite persoane fizice şi juridice.

La acţiunea denumită „TELEFONUL CHINEZESC” au participat 164 de poliţişti, dintre care 78 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 86 poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Arad, Timiş, Cluj, Galaţi, Ilfov şi cel din Bucureşti, fiind folosite 36 de autospeciale de intervenţie.

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul DGIPI – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba.

Pe baza mandatelor de aducere, cei 20 de învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identică sau similară cu o marcă înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 90 al. 1 lit. a şi b din Legea 84/1998 şi art. 297 din Codul Penal urmau să fie conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

UPDATE: Doi dintre invinuiţii din acest dosar au fost aduşi, până în jurul amiezei, la sediul IPJ Alba. Este vorba despre o persoană domiciliată în Alba şi o alta din Aiud. Un al treilea învinuit nu a fost găsit acasă la momentul efectuării percheziţiilor.

UPDATE Ora 14.10: Alţi trei învinuiţi în dosarul instrumentat de IPJ Alba au fost aduşi la audieri. Este vorba despre trei bărbaţi din municipiul Cluj Napoca. Audierile vor continua pe tot parcursul zilei. Până la această oră a fost confiscată o cantitate mare de telefoane mobile, de ordinul miilor. Acestea erau comercializate în special în pieţe, către cumpărători care le achiziţionau drept originale.

UPDATE, Ora 20.20: Un nou lot de învinuiţi au fost aduşi la sediul IPJ Alba.

UPDATE, Ora 21.00: Reprezentanţii IPJ au făcut următoarele precizări: „Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor 14.581 de telefoane mobile contrafăcute de diferite mărci, 18.979 acumulatori pentru telefoane mobile, 19.528 de componente pentru telefoane mobile (capace, ecrane, plăci electronice, rame, carcase, carduri de memorie, adaptoare şi încărcătoare), 3.072 autocolante contrafăcute cu însemnele unor producători de telefoane mobile de renume, 182 generatoare electrice, 180 motopompe, 26 motoferăstraie, 16 bax-uri cu ceasuri şi îmbrăcăminte contrafăcută, un pistol cu gaz calibrul 9 mm, deţinut ilegal, suma de 18.700 lei, 1.700 euro şi 500.000 forinţi.

Au fost identificaţi 12 dintre învinuiţii de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 90 al. 1 lit. a şi b din Legea 84/1998 şi art. 297 din Codul Penal, care au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi faţă de care au fost emise ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca în cursul zilei de mâine, 25.11.2011, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

În continuare sunt desfăşurate activităţi pentru identificarea şi prinderea celorlalţi învinuiţi, care nu au fost găsiţi.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    joi, 24.11.2011 at 11:56

    Ar fi bine de stiut in ce magazine din Alba se comercializau aceste telefoane / componente (nu este exclus sa fi fost utilizate si la repararea telefoanelor).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax