Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Opera lui Shakespeare, analizată de elevi de la trei licee din Alba Iulia. Atelier de interpretare și schimb de experiență

Publicat

Elevi de la trei licee din Alba Iulia au avut oportunitatea să participle la un atelier de interpretare și schimb de experiență din cadrul proiectului județean interdisciplinar ”Shakespeare Revisited”.

Ajuns la a IX-a ediție, atelierul, în limba engleză, s-a desfășurat la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

Au participat elevi din clasele IX-XI de la

  • Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia
  • Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia
  • Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia

În cadrul unor echipe interdisciplinare, elevii au analizat profilul personajelor shakespeariene, din perspective trăsăturilor caracteriale, temperamentale, de creativitate și cogniție.

Au comparat viziunea propriilor echipe în ceea ce privește caracteristicile operei shakespeariene. De asemenea, au făcut legături cu specificul contemporan al operelor literare și artistice, transmit organizatorii.

În cadrul activităților derulate în fiecare școală, elevii au realizat prezentări Power Point în limba engleză cu următoarele elemente:

  • personaje și trăsături de caracter
  • analiza și interpretarea unui citat despre confruntarea greutăților
  • legături între idei și tablouri representative
  • idei shakespeariene în lumea contemporană.

Coordonatorii atelierului au fost prof. dr. Livia Dioșan, bibl. Lucreția Bîrz, prof. Nicoleta Apostol. Partenerii proiectului: prof. Oana Nicoară, prof. Felicia Todoran.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax