Connect with us
Publicitate

BLAJ

Operație în premieră la Spitalul Municipal Blaj. Intervenție de protezare a genunchiului la un pacient în vârstă de 65 de ani

Publicat

Echipa medicală de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Municipal Blaj a efectuat cu succes o intervenție chirurgicală de protezare a genunchiului. Este o operație derulată în premieră la unitatea medicală.

Medicii au înlocuit articulația genunchiului drept la un pacient de 65 de ani. O proteză formează noua articulație a acestuia.

Echipa de medici și asistenți

Echipa a fost formată din:

  • Alexandru Tiutiu – medic primar ortopedie-traumatologie
  • asistente Bloc Operator Nicoleta Veliche și Carmen Cucui, în colaborare cu
  • medicii din Sibiu:. Daniel Ciuta – medic primar ortopedie-traumatologie și Răzvan Coza – medic primar ortopedie-traumatologie.

Au participat și Iulian Demean – medic șef Secție ATI, asistenta Alina Pace – ATI și personalul Blocului Operator.

Intervenția chirugicală a decurs fără complicații, în condițiile în care pacientul avea și alte afecțiuni: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, poliartrită reumatoidă.

Operația a fost necesară pentru că altfel pacientul risca să i se agraveze artroza.

Artroplastia este singura alternativă pentru pacienții cu artroză avansată, care se prezintă târziu la medicul ortoped. După operația de protezare a genunchiului, pacientul scapă de durere, beneficiază de altă mobilitate a genunchiului.

Demersuri pentru creșterea calității actului medical

Premiera de la Spitalul Municipal Blaj este urmare a unor demersuri din ultimii ani, de îmbunătățire a calității actului medical în cadrul Compartimentului Ortopedie-Traumatologie.

„Dorința mea este ca alături de colegul meu, Dr. Radu Petrache (medic primar ortopedie-traumatologie), să putem reuși accesarea programului național de protezare.

Astfel, să efectuăm cât mai multe intervenții de acest gen pentru pacienții care se prezintă la Spitalul Municipal Blaj”, a declarat medical Alexandru Tiutiu, potrivit Radio Blaj.

Premieră pentru spitalul din Blaj

„Acest tip de intervenție chirurgical-ortopedică este o premieră în Spitalul Municipal Blaj. Ea vine ca o continuare a procesului evolutiv prin care ne dorim sa lărgim competențele și serviciile oferite populației Blajului și din împrejurimi.

Conducerea Spitalului Municipal Blaj a susținut și va susține medicii implicați, care vor să se desăvârșească profesional, cu dăruire și devotament pentru pacient și pentru nevoiele acestuia, la un standard cât mai înalt.

Sperăm ca această premieră ortopedică să atragă după ea și alte reușite, să creștem adresabilitatea la Spitalul nostru și de asemenea încrederea populației Blajului în serviciile noastre medico-chirurgicale. Felicit echipa operatorie și anestezică pentru reușita lor deosebită! Le doresc mult succes!”, a precizat directorul medical al Spitalului Municipal Blaj, Camelia Teodorescu, potrivit sursei citate.

Afecțiuni tratate la Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Municipal Blaj

Medicul Alexandru Tiutiu a precizat că în cadrul Compartimentului Ortopedie-Traumatologie sunt tratate diverse afecțiuni osteo-articulare, dintre care:

traumatismele membrului superior și membrului inferior, cum ar fi fracturi, luxații sau entorse.

”Pentru fracturi folosim materiale de osteosinteză performante (titan ) care permit mobilizarea membrului operat în cel mai scurt timp.

Pentru fracturile de col femural efectuăm hemiartoplastii de șold cu proteze cimentate sau necimentate bipolare.

Operăm și diformități dobândite ale piciorului, anume hallux valgus și deget în ciocan”, a mai spus Alexandru Tiutiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 15.11.2023 at 12:32

    Bravo lor ! Încet, încet se pun la punct şi alţi doctori în afară de cei marile clinici. Succes în continuare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax