Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Operație laser pentru glaucom, în premieră la clinicile Opticline – Dr. Teodor Holhoș (P)

Publicat


  • Opticline – Dr. Teodor Holhoș oferă un nou tip de intervenție pacienților care suferă de glaucom
  • Tratamentul pentru glaucom poate fi înlocuit cu operația laser pentru glaucom
  • Clinica Opticline oferă soluții chirurgicale minim invazive celor care suferă de glaucom și alte afecțiuni grave oftalmologice.

Mii de pacienți au fost deja tratați în cele 3 clinici Opticline Dr Teodor Holhoș, din Alba Iulia (jud. Alba), Turda (jud. Cluj) și Mediaș (județul Sibiu). Cele mai multe operații realizate sunt cele de cataractă (înlocuire cristalin) și cele laser pentru reducerea dioptriilor. Însă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni este glaucomul, care până în prezent se putea trata doar cu picături.

Glaucomul este o afecțiune oftalmologică cauzată de creșterea presiunii intraoculare, cu afectarea nervului optic. Glaucomul este considerat, la nivel mondial, cea de-a doua cauză de orbire, după cataractă, cu mențiunea că glaucomul este ireversibil și poate duce la pierderea completă a vederii.De cele mai multe ori, pacienţii nu prezintă simptome, până în stadiile mai avansate ale bolii.Primul semn este pierderea vederii periferice sau laterale. Opţiunile terapeutice include tratamentul medicamentos, cu laser sau chirurgical. Alegerea metodei adecvate trebuie făcută în funcţie de pacient, de tipul şi stadiul bolii. De cele mai multe ori însă, tratamentul medicamentos cu picături este cel recomandat, în lipsa unei intervenții menite strict să ajute la scăderea tensiunii intraoculare.

Medicul chirurg oftalmolog dr.Teodor Holhoș,a dorit să vină în sprijinul pacienților afectați de glaucom, astfel oferind o nouă intervenție în premieră – operația laser pentru glaucom. Intervenția se numește ciclofotocoagulare, este o intervenție cu riscuri minime, menită să scadă și să ajute la menținerea tensiunii intraoculare la un nivel redus. Această intervenție se realizează cu ajutorul laserului Fox 810, unul dintre cele mai performante echipamente în intervențiile cu laser, disponibil de acum și la Opticline – Dr Holhoș Teodor.

Intervenția se realizează sub anestezie locală, nu doare și nu necesită spitalizare. Este cu precădere indicat în tratamentul pacienților care nu răspund la medicația prescrisă sau celor care suferă de anumite alergii la aceasta.

Clinica Opticline este dotată cu aparatură de ultimă generație, cu ajutorul căreia se pot face investigații și proceduri complexe. Alături de operația laser pentru glaucom, pacienții Opticline beneficiază de operații pentru cataractă, laser pentru reducerea dioptriilor, laser diabet, laser cataractă secundară, investigații glaucom, câmp vizual computerizat, tomograf de nerv optic (OCT), tomograf de retină (OCT), ecografie oculară, biometrie și Plusoptix pentru copii.

”Ne bucurăm că putem aduce echipamente performante și efectua operații deosebite pentru pacienții noștri. Sunt foarte multe persoane care suferă din cauza diverselor afecțiuni oculare, însă putem spune cu bucurie că peste 95% din cazuri sunt rezolvabile. Suntem mândri de ce am realizat până acum, și mulțumirea pacienților noștri ne face să ne depășim în fiecare zi”, a declarat dr. Teodor Holhoș.

Opticline Dr. Teodor Holhoș deține 3 clinici de chirurgie, în Alba Iulia, Turda și Mediaș, și 10 cabinete de optică în județul Alba, în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Sebeș, Cugir, Ocna Mureș, Mediaș, Teiuș, Sighișoara, și în curând se va deschide o nouă optică și la Zlatna.

Încă de la deschiderea primei clinici din Alba Iulia, dr. Teodor Holhoș și-a propus să ofere întotdeauna pacienților servicii medicale la standarde europene, alături de echipamente performante, în toate clinicile Opticline, pentru ca intervențiile și investigațiile să fie întotdeauna la cel mai înalt nivel de calitate.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate