Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Operație laser pentru glaucom, în premieră la clinicile Opticline – Dr. Teodor Holhoș (P)

Publicat

  • Opticline – Dr. Teodor Holhoș oferă un nou tip de intervenție pacienților care suferă de glaucom
  • Tratamentul pentru glaucom poate fi înlocuit cu operația laser pentru glaucom
  • Clinica Opticline oferă soluții chirurgicale minim invazive celor care suferă de glaucom și alte afecțiuni grave oftalmologice.

Mii de pacienți au fost deja tratați în cele 3 clinici Opticline Dr Teodor Holhoș, din Alba Iulia (jud. Alba), Turda (jud. Cluj) și Mediaș (județul Sibiu). Cele mai multe operații realizate sunt cele de cataractă (înlocuire cristalin) și cele laser pentru reducerea dioptriilor. Însă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni este glaucomul, care până în prezent se putea trata doar cu picături.

Glaucomul este o afecțiune oftalmologică cauzată de creșterea presiunii intraoculare, cu afectarea nervului optic. Glaucomul este considerat, la nivel mondial, cea de-a doua cauză de orbire, după cataractă, cu mențiunea că glaucomul este ireversibil și poate duce la pierderea completă a vederii.De cele mai multe ori, pacienţii nu prezintă simptome, până în stadiile mai avansate ale bolii.Primul semn este pierderea vederii periferice sau laterale. Opţiunile terapeutice include tratamentul medicamentos, cu laser sau chirurgical. Alegerea metodei adecvate trebuie făcută în funcţie de pacient, de tipul şi stadiul bolii. De cele mai multe ori însă, tratamentul medicamentos cu picături este cel recomandat, în lipsa unei intervenții menite strict să ajute la scăderea tensiunii intraoculare.

Medicul chirurg oftalmolog dr.Teodor Holhoș,a dorit să vină în sprijinul pacienților afectați de glaucom, astfel oferind o nouă intervenție în premieră – operația laser pentru glaucom. Intervenția se numește ciclofotocoagulare, este o intervenție cu riscuri minime, menită să scadă și să ajute la menținerea tensiunii intraoculare la un nivel redus. Această intervenție se realizează cu ajutorul laserului Fox 810, unul dintre cele mai performante echipamente în intervențiile cu laser, disponibil de acum și la Opticline – Dr Holhoș Teodor.

Intervenția se realizează sub anestezie locală, nu doare și nu necesită spitalizare. Este cu precădere indicat în tratamentul pacienților care nu răspund la medicația prescrisă sau celor care suferă de anumite alergii la aceasta.

Clinica Opticline este dotată cu aparatură de ultimă generație, cu ajutorul căreia se pot face investigații și proceduri complexe. Alături de operația laser pentru glaucom, pacienții Opticline beneficiază de operații pentru cataractă, laser pentru reducerea dioptriilor, laser diabet, laser cataractă secundară, investigații glaucom, câmp vizual computerizat, tomograf de nerv optic (OCT), tomograf de retină (OCT), ecografie oculară, biometrie și Plusoptix pentru copii.

”Ne bucurăm că putem aduce echipamente performante și efectua operații deosebite pentru pacienții noștri. Sunt foarte multe persoane care suferă din cauza diverselor afecțiuni oculare, însă putem spune cu bucurie că peste 95% din cazuri sunt rezolvabile. Suntem mândri de ce am realizat până acum, și mulțumirea pacienților noștri ne face să ne depășim în fiecare zi”, a declarat dr. Teodor Holhoș.

Opticline Dr. Teodor Holhoș deține 3 clinici de chirurgie, în Alba Iulia, Turda și Mediaș, și 10 cabinete de optică în județul Alba, în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Sebeș, Cugir, Ocna Mureș, Mediaș, Teiuș, Sighișoara, și în curând se va deschide o nouă optică și la Zlatna.

Încă de la deschiderea primei clinici din Alba Iulia, dr. Teodor Holhoș și-a propus să ofere întotdeauna pacienților servicii medicale la standarde europene, alături de echipamente performante, în toate clinicile Opticline, pentru ca intervențiile și investigațiile să fie întotdeauna la cel mai înalt nivel de calitate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax