Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operații de dezlipire de retină, la clinicile Opticline din Alba Iulia și Turda

Publicat

În perioada 30 august – 2 septembrie, Dr. Teodor Holhoș a participat la ediția a 18-a a congresului organizat de Societatea Europeană Vitreoretiniană, care a avut loc la Praga. Congresul este dedicat specialiștilor oftalmologi în domeniul operațiilor de retină. În cadrul evenimentului sunt prezentate cele mai noi tehnologii și proceduri în chirurgia vitreoretiniană, fiind invitați medici din Europa în vederea prezentării și discuțiilor pe această temă.

Cu un număr record de pacienți, Clinica Opticline oferă în județele Alba și Cluj, posibilitatea realizării de operații complexe celor care suferă de afecțiuni ale retinei. Dezlipirea de retină este cea mai des întâlnită afecțiune în acest caz. Aceasta apare în cazul pacienților cu miopie mare, celor suferinzi de diabet, sau în cazul unor accidente. Se manifestă ca o “pată sau perdea neagră” care apare într-o parte a câmpului vizual, și care avansează în timp, până la obstrucționarea completă a vederii. Simptomele pot include flash-uri luminoase și apariția de ”puncte negre” în câmpul vizual. Oricare dintre aceste simptome constituie o urgență oftalmologică, iar pacientul ar trebui să meargă la consult de specialitate, având în vedere că intervenția rapidă poate scădea timpul necesar recuperării și poate asigura o reușită de 100% operației.

Dr. Holhoș realizează operații de retină în clinica oftalmologică din Alba Iulia și în cea din Turda, județul Cluj, având deja la activ câteva mii de astfel de operații. Gradul de complexitate diferă de la caz la caz, însă în general, vederea pacienților este redată în urma intervenției. Operația se realizează cu anestezie locală, și în cele mai multe cazuri durează maxim 60 minute. Există și cazuri mai grave, mai rar, în care aceste operații pot dura mai mult.

Celor două clinici din județul Alba și Cluj, li se va mai adăuga o a treia, în județul Sibiu, la Mediaș. Pe lângă clinicile de specialitate, rețeaua Opticline mai numără 8 cabinete de optică medicală, în Alba Iulia, Cugir, Blaj, Câmpeni, Sebeș, Aiud, Ocna Mureș și cel mai recent, la Teiuș. Numărul pacienților care au trecut pragul cabinetelor Opticline depășește cifra de 30.000, iar numărul intervențiilor chirurgicale se ridică la 8.000 operații în ultimii 4 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax