Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Operații de retină complicate, la Opticline – Dr. Teodor Holhoș (P)

Publicat

opticline_IMG_4460

Unele diagnostice oftalmologice sunt definitive și descurajante, și presupun de cele mai multe ori pierderea parțială sau totală a vederii. Avem însă vești bune pentru cei cu afecțiuni de retină. Recent, medicul chirurg oftalmolog, dr. Teodor Holhoș a reușit operarea cu succes, la clinica Opticline din Turda, a unuia dintre cele mai complexe cazuri de retină, pacienta riscând pierderea completă a vederii. Diagnosticul a fost de gaură maculară, o afecțiune gravă a retinei, caracterizată printr-un defect sau ruptură a întregii grosimi retiniene. Pacienții care sunt diagnosticați cu această patologie au dificultăți în deosebirea culorilor și a detaliilor obiectelor, însă în cazurile grave, netratate, găurile maculare pot duce la pierderea vederii.

RetinaTomogram 1

Cazul operat la Opticline fusese anterior diagnosticat ca inoperabil, însă dr. Teodor Holhoș a optat pentru utilizarea unei tehnici noi, revoluționare, denumită ”inverted flap”. Această tehnică a fost recent prezentată în cadrul congresului EVRS (European VitreoRetinal Society), care a avut loc la Praga, eveniment la care a luat parte și echipa Opticline. Medici de renume mondial au prezentat mai multe tehnici și inovații în chirurgia vitreoretiniană, recent utilizate pentru afecțiuni inoperabile până acum. Dr. Teodor Holhoș a aplicat tehnica ”inverted flap”, și alături de echipa Opticline a reușit să redea vederea pacientei. Operația se desfășoară sub anestezie locală, și presupune o deosebită precizie și îndemânare din partea medicului chirurg, fiind integral realizată cu ajutorul instrumentelor manevrate manual, pe o suprafață de câțiva milimetri. Gaura maculară operată la Opticline avea dimensiunea de 729 microni, cazurile de acest gen fiind diagnosticate până acum ca inoperabile. La clinica Opticline – Dr Teodor Holhoș este posibilă operarea cu succes și a altor cazuri complicate de retină, dezlipirea de retină fiind una dintre cele mai frecvente astfel de afecțiuni.

RetinaTomogram 2

Succesul acestei intervenții ne bucură foarte mult. Pacienta știa că nu se mai poate face nimic în cazul afecțiunii dânsei, și sunt foarte mulțumit că am ales să aplic această tehnică nouă, cu un real succes. Pacienta vede acum”, a declarat dr. Teodor Holhoș.

Opticline – Dr. Teodor Holhoș este constant preocupată de dezvoltarea tehnicilor și procedurilor medicale, pentru a putea oferi șansa la vedere pacienților cu astfel de diagnostice. Operațiile de retină sunt o parte din intervențiile posibile la Opticline, alături de operațiile de înlocuire cristalin, pentru cataractă, și cele laser, de reducere a dioptriilor. Opticline este prezentă cu clinici de specialitate în Alba Iulia, Turda și Mediaș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax