Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operațiune a polițiștilor din Alba, împotriva tăierilor ilegale de pădure. Ce ”captură” au făcut

Publicat

padure copac taiat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În săptămâna ce se încheie, au fost făcute 51 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 104 amenzi şi au confiscat aproape 300 de metri cubi de material lemnos.

În perioada 17 – 18 septembrie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și din ocoalele silvice din județ.

Cu această ocazie au fost efectuate 7 controale în fondul forestier, 43 pe drumurile publice şi două în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 258 de autovehicule şi 9 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.295 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 294 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 5 infracțiuni, din care două la Codul Silvic.

Problema tăierilor ilegale de arbori este una dintre cele mai importante, în județul Alba. Operațiunile autorităților vizează de fiecare dată micul trafic de lemne, în contextul în care se execută, de ani întregi, tăieri ”la ras” pe sufrafețe imense, unele legale, iar altele nu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax