Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Operațiune de amploare în Bihor: Copil de 4 ani, luat de viitură de lângă familia sa, căutat cu un elicopter

Publicat

Un minor de 4 ani a fost căutat de sâmbătă seara de salvamontişti, pompieri, poliţişti, jandarmi şi autorităţile locale, după ce autovehiculul în care se afla împreună cu părinții și fratele său a fost luat de pe drum de viitura unui pârâu, în zona localităţii Valea de Sus. Duminică dimineața, în sprijinul salvatorilor a fost solicitat un elicopter SMURD.

Din nefericire, copilul a fost găsit decedat duminică dimineața, pe malul apei. 

UPDATE: În jurul orei 09:40, un localnic și un pompier militar care, după ce a ieșit din tură, a dorit să participe în continuare la misiunea de căutare, au găsit trupul neînsuflețit al copilului pe malul apei, pe raza localității Moțești.

Știrea inițială

Din primele informaţii,  în drumul lor spre casă, familia trebuia să treacă cu mașina prin pârâul Valea Neagră. Când au ajuns în mijlocul văii, apa a crescut brusc, până la geamurile maşinii. Părinţii s-au dat jos, au luat copilul de 4 ani şi l-au dus la mal, iar apoi s-au întors după al doilea, moment în care copilul de pe mal a fost luat de ape.

 

„Intervenţie în curs de desfăşurare a SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor în zona localităţii Valea de Sus, comuna Câmpani, judeţul Bihor, Patrula Salvamont care asigura permanenţa la baza Salvamont de la Vârtop a fost dislocată în sprijinul forţelor locale ale ISU, Poliţiei şi Jandarmeriei şi autorităţilor locale pentru căutarea unui minor surprins de viitura unui pârâu, transformat în torent, ca urmare a unei furtuni cu căderi masive de precipitaţii. Viitura a fost atât de violentă încât a măturat efectiv de pe drum autovehiculul în care minorul se afla împreună cu părinţii şi fratele său, vehiculul fiind dus la vale de curentul puternic al apei. Adulţii şi unul dintre copii au reuşit să ajungă la mal, celălalt fiind luat de ape”, au transmis reprezentanții Salvamont România.

„În seara zilei de sâmbătă, 13 iunie a.c., la ora 20.01, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost anunțat, prin Sistemul Unic 112, că un copil de 4 ani a fost luat de o viitură produsă în localitatea Valea de Sus, comuna Câmpani. La fața locului inspectoratul a mobilizat de urgență pompierii militari din cadrul Secției Beiuș și Stației Ștei, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpani, fiind alertați și membrii Salvamont Bihor.

Au fost constituite 9 echipe de căutare-salvare, formate din cei peste 30 de pompieri militari, localnici și membrii Salvamont, acestea desfășurând căutări pe o suprafață de circa 6 kilometri”, a transmis ISU Bihor.

Potrivit ISU Bihor, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 14 iunie a.c., misiunea de căutare a copilului în vârstă de 4 ani, luat de o viitură în localitatea Valea de Sus, a fost sistată timp de câteva ore, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în zonă, fiind reluată în jurul orei 06.30, când condițiile meteorologice au permis desfășurarea operațiunii.

La căutări participă zeci de pompieri militari din cadrul a două subunități, localnici și polițiști, forțele angrenate cercetând amănunțit întreaga zonă, fiind vizate cu precădere, suprafețele din jurul podurilor, podețelor și barajelor formate de aluviunile aduse de viitură.

De asemenea, pentru optimizarea căutărilor fost solicitat în sprijin, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, care să survoleze întreaga zonă.

foto: ISU Bihor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax