Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operațiune de amploare la Bistrița: Descinderi ale ”mascaților” din Alba și din alte 14 județe, în colaborare cu Poliția Spaniolă

Publicat

politie mascati

Poliţiştii şi procurorii DIICOT efectuează, marţi, 30 de percheziţii în judeţul Bistriţa-Năsăud la persoane bănuite de sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania şi din alte ţări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României, plasarea armelor în circuitul ilegal, trafic de droguri şi abuz în serviciu.

Acţiunea are loc în cadrul unei cooperări internaţionale cu reprezentanţi ai Guardia Civil din Spania şi Europol, potrivit comunicatului de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Participă specialişti criminalişti şi luptători de la acţiuni speciale din Alba și din alte 14 județe, operațiunea fiind una de amploare.

Peste 20 de persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

Operațiune de amploare la Bistrița. Arme aduse în România din Spania

„În perioada iunie 2022 – septembrie 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu DIICOT – BT Bistriţa-Năsăud, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată, nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi trafic de droguri de risc şi mare risc.

Membrii grupării ar fi acţionat pe două paliere: sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania sau din alte ţări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României şi plasarea armelor în circuitul ilegal, în vederea utilizării acestora la acţiuni de braconaj cinegetic şi la alte activităţi ilegale, respectiv distribuţia de droguri de risc şi mare risc în judeţul Bistriţa-Năsăud”, se arată în comunicat.

Două percheziţii au loc împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi vizează infracţiunea de abuz în serviciu.

La acţiunile de marţi participă specialişti criminalişti şi luptători de la acţiuni speciale din Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Alba, Arad, Harghita, Covasna, Maramureş, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Sibiu, Suceava şi Neamţ, doi ofiţeri spanioli din cadrul Guardia Civil – Unitatea Centrală a Informaţiilor şi un ofiţer din cadrul Europol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax