Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Operațiune nocturnă de salvare a unor tineri alpiniști, în Cheile Vălișoarei. Au rămas blocați pe o creastă și au alertat Salvamont Alba

Publicat

salvamont

salvamont Doi alpiniști din Cluj Napoca au fost coborâți, duminică noaptea de pe o stâncă, de către salvamontiștii din Alba. Este vorba despre o fată de 22 de ani și de un băiat de 28 de ani, care au abordat un traseu în Cheile Vălișoarei, pe traseul Creasta Ascunsă. Operațiunea de coborâre a fost destul de complicată, din cauza că s-a desfășurat pe timp de noapte și a durat până luni dimineața, în jurul orei 4.00.

Cei doi tineri au plecat pe traseu duminică dimineața, în jurul orei 10.00. După 12 ore, erau aproape de capătul de sus al traseului însă era deja noapte și nu au mai putut continua în nici o direcție.

”Nu aveau lumină și nu cunoșteau retragerea de pe traseu, așa că au dat alarma. După ei a plecat o echipă de patru salvamontiști” a spus șeful Serviciului Salvamont Alba, Lucian Forda.

Salvatorii montani au ajuns la cei doi tineri care rămăseseră blocați aproape de vârf și au reușit să îi coboare, în hamuri, pe un alt traseu, prin spatele traseului inițial. Operațiunea a durat destul de mult și a fost dificilă, din cauza întunericului și a terenului accidentat, încheindu-se luni dimineața, în jurul orei 4.00.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax