Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Operațiunea ”Nargile”: ce au descoperit inspectorii antifraudă după controale la magazine ce vindeau tutun de narghilea. Sancțiuni

Publicat

Inspectorii antifraudă au confiscat peste 12 kilograme de amestecuri pentru fumat în narghilele. De asemenea, un dispus suspendarea activității de vânzare în 19 locații.

Potrivit ANAF, la nivelul DGAF a fost demarată operațiunea “Nargile”. Sunt vizate unitățile care dețin/comercializează produse accizabile armonizate din categoria “Alte tutunuri de fumat”, implicit produsele denumite generic “Tutun de narghilea”.

În perioada 24-31 octombrie, inspectorii din cadrul DGAF au demarat 80 de controale antifraudă la nivel național. Obiectivul este reducerea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit cu amestec pentru fumat în narghilele.

Operațiunea ”Nargile”: amenzi, produse confiscate, unități închise

Inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislația specifică comercializării produselor accizabile. Au dispus 37 amenzi contravenționale în cuantum total de 1.301.500 lei.

În majoritatea locațiilor au fost identificate diverse amestecuri pentru fumat în narghilele, fără a fi marcate sau marcate cu timbre de proveniență ale unor țării din UE sau non EU. Unele erau în ambalaje fără specificații privind proveniența.

Au fost confiscate peste 12 kg de produse accizabile supuse marcării.

Pentru 19 locații s-a dispus suspendarea activității de comercializare a produselor accizabile pe o perioadă de o lună.

Nereguli privind sute de kilograme de tutun de narghilea

La 16 dintre operatorii economici verificați au fost găsite în total 445 kg de amestec pentru fumat în narghilele, pentru care au existat indicii temeinice a fi produse accizabile, depășind  limita legală prevăzută de legislație.

Au fost efectuate prelevări de probe în vederea stabilirii tratamentului fiscal ce se impune a fi aplicat, cu privire la accize și TVA datorat bugetului de stat. În funcție de constatări, vor fi sesizate organele de urmărire penală.

Recomandări ANAF

DGAF recomandă tuturor agenților economici să se asigure că produsele accizabile ce urmează a fi comercializate sunt conforme, în sensul că sunt ambalate, etichetate și marcate fiscal conform legislației din România.

Acțiunile DGAF de verificare, în cadrul operațiunii “Nargile”, vor continua în perioada imediat următoare, la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax