Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea ”Scutul pădurii”: Polițiștii din Alba au confiscat aproape 130 de metri cubi de lemn, în urma unor controale

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat 41 de controale în teren și au constatat 14 infracțiuni. A fost confiscată o canditate de 129,83 de metri cubi de material lemnos.

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, în data de 17 februarie 2021, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba și a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – Alba.

Astfel, au fost efectuate 41 de controale în teren, au fost verificate 159 de autovehicule, din care 36 de mijloace de transport material lemnos și au fost constatate 14 infracțiuni la regimul silvic.

Au fost confiscați 129,83 de metri cubi de material lemnos și au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, din care 11 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și restul la alte acte normative.

Acțiunile de combatere a delictelor silvice vor continua.

Sursă: IPJ Alba

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax