Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operaţiunea „Trabucul Bihorean”: 6 persoane au fost reţinute şi vor fi prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Publicat

Şase membri ai grupării infracţionale destructurate joi de poliţiştii IPJ Alba au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări în Dosarul „Trabucul Bihorean”. Aceştia vor fi prezentaţi astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba:

„”La data de 3.11.2011, în urma audierilor celor 13 persoane conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru cercetări în dosarul penal privind contrabanda cu ţigări aflat în lucru la Serviciul de Investigare Fraudelor şi în cadrul căruia, în cursul zilei de ieri, au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare şi de sedii de societăţi comerciale pe raza judeţelor Bihor (15) şi Alba (5), a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de 6 dintre persoanele învinuite.

În cursul zilei de azi, 04.11.2011, cele 6 persoane urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor prev. de art. 296¹ lit. l din Legea numărul 571/2003 privind Codul Fiscal, modif. şi compl. cu O.U.G. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi de art. 270 pct. 3 din Legea numărul 86/2006 privind Codul Vamal, modif. şi compl. cu O.U.G. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale”.

Reamintim că, din cercetările efectuate în cauză, ofiţerii de poliţie au stabilit faptul că, în perioada mai 2011 – octombrie 2011, un număr de 14 persoane, domiciliate în judeţele Bihor şi Alba, au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzãtor ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate un număr de 72.510 ţigarete, 257 litri alcool, precum şi suma de 14.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax