Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operatorii de transport, obligaţi să accepte biletele de călătorie gratuite ale persoanelor cu handicp. Refuzul e contravenție

Publicat

Operatorii de transport sunt obligaţi să accepte biletele de călătorie gratuite ale persoanelor cu dizabilităţi, indiferent de judeţul care le-a emis, şi să le deconteze la direcţiile de asigurări sociale din judeţul unde începe călătoria.

Precizarea vine de la purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

“Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi a fost adoptată o hotărâre de Guvern cu scopul de a elimina refuzurile de către cei care furnizează serviciul de transport. Conform noii reglementări, operatorii de transport sunt obligaţi să accepte biletele de călătorie gratuite, indiferent de judeţul care le-a emis, şi să le deconteze la direcţiile de asigurări sociale din judeţul unde începe călătoria, cu care operatorul are o convenţie pe ruta respectivă”, a spus Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că refuzul de a asigura serviciile de transport gratuit pentru persoanele cu handicap va fi considerat contravenţie, sancţionabilă cu o amendă între 10 şi 20 de puncte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate