Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Operatorii economici, cu excepţia IMM-urilor, obligaţi să realizeze un audit energetic o dată la patru ani. PROIECT

Publicat

curent

Toţi agenţii economici, cu excepţia întreprinderilor mici şi mijlocii, vor fi obligaţi să realizeze, o dată la patru ani, un audit energetic pe întreg conturul de consum energetic, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă, iniţiat de Ministerul Energiei.

Ministerul Energiei a publicat pe site-ul instituției, în 12 aprilie, Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr.121/2014 privind eficiența energetică.

Proiectul de act normativ extinde obligația pentru operatorii economici de a întocmi la fiecare 4 ani un audit energetic de la un contur care să reprezinte cel puţin 50% din consumul energetic, la întregul conturul de consum energetic. Documentul are ca scop modificarea Legii 121/2014 privind eficienţa energetică, în urma unor atenţionări din partea Comisiei Europene privind aplicarea incorectă a directivei din acest sector. 

„Comisia Europeană poate solicita Curții de Justiție a Uniunii Europene – CJUE , în perioada imediat următoare, să impună sancțiuni pecuniare, pentru România doar suma forfetară fiind de 1.912.000 euro, la care se adaugă penalitățile zilnice cu titlu cominatoriu de minimum 35.000 euro”, se precizează în nota de fundamentare.

Potrivit proiectului de OUG, „operatorii economici care consumă anual o cantitate de energie sub 1.000 tone echivalent petrol pe an, cu excepţia IMM -urilor, sunt obligaţi să întocmească la fiecare 4 ani un audit energetic pe întreg conturul de consum energetic”.

Conform documentului, auditul este elaborat de o persoană fizică sau juridică autorizată în condiţiile legii şi stă la baza stabilirii şi aplicării măsurilor de îmbunătăţire a eficienţei energetice.

sursa: energie.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax