Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OPINIE Dan Lungu: Lecția de iresponsabilitate de la Alba Iulia. Povestea politicianului cu masca sub nas

Publicat

A fost odată ca niciodată…Așa ar fi început povestea noastră dacă ar fi fost o plăsmuire a imaginației unui scriitor. Din păcate e realitate pură și se scrie, în aceste zile, pe străzile din Alba Iulia.

Pe scurt: PSD strânge semnături într-o campanie prin care vrea să plafoneze prețurile la energie. Ignorând izul de marketing politic, inițiativa este lăudabilă și cred că este singura acțiune a unui partid politic privind această problemă care va afecta grav, în iarnă, toți românii.

Din păcate, scopul nu scuză mijloacele, iar acțiunea se desfășoară în momentul în care au explodat cazurile de COVID – 19.

Spre exemplu, în 20 octombrie, în județul Alba au fost înregistrate 450 de cazuri de COVID-19 și 16 decese. Alba Iulia are cele mai multe cazuri.

Colegul nostru de la Alba24 observă acțiunea PSD și sesizează faptul că în cadrul acesteia nu se respectă nici măsurile minime de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Și nu o cerem noi, o impune legea.

Membrii de partid, care participă la acțiune, poartă masca sub bărbie sau sub nas, este folosit același pix de toți semnatarii, fără a fi dezinfectat, iar din corturile campaniei lipsește recipientul cu dezinfectant.

Și toate acestea în condițiile în care principalii semnatari sunt pensionari, respectiv persoanele cele mai vulnerabile în fața coronavirusului.

Poate nu ar fi fost observate aceste dovezi de iresponsabilitate, dacă politicienii locali nu se lăudau cu fotografii pe rețele de socializare. Și normal, în toate aceste instantanee masca este purtată într-un stil special: sub bărbie, sub nas, așa ca recuzită de teatru stradal.

Într-o Românie normală, pesediștii din Alba ar fi plecat capul și și-ar fi cerut scuze pentru că au devenit agenți de răspândire a virusului. În normalitatea pe care ne-o dorim cu toții ar fi existat o reacție oficială cu scuze publice.

Reacția a venit, dar pentru a-l certa pe jurnalistul care a îndrăznit să sesizeze o problemă și o situație gravă. Și scuzele pesediste au curs râuri: „ce mare cutremur s-a întâmplat de e atâta gălăgie”, „să te legi de un pix când la un banal butic ți se dă rest bani ultra circulați”, „eu personal nu văd o problemă să fie”.

Sunt mesaje scrise se o doamnă consilier local, adică posesorul unui mandat de demnitate publică, funcție care ar trebui să atragă de la sine o tonă de responsabilitate civică.

Pe pagina colegului nostru au curs mesaje bipolare cu adresări precum „Ești tare băiatul”, îndulcite, din când în când, cu un „stimate domn”, aruncat în scârbă.

Urmărind aceste reacții ale pesediștilor mai mari sau mai mici am sesizat problema: cu toții sunt purtători de mască sub nas. Da! Și doamna consilier local, și voluntarul pesedist…cu toții poartă masca doar ca recuzită în acest circ urban.

Ce ar fi fost normal într-o Românie normală? PSD să își ceară scuze oficial și public. Să ia măsuri ca doamnele și domnii cu masca sub nas să rămână acasă până învață cum se poartă masca, care nu este o recuzită, ci un material sanitar pentru protecția lor, dar mai ales pentru a-i proteja pe cei din jur.

Poliția ar fi trebuit să se autosesizeze și să aplice câteva amenzi…partidului și persoanelor (că doar există cadru legal și au și dovezi foto furnizate direct de politicienii PSD Alba).

Primăria Alba Iulia și Comandamentul Local pentru Situații de Urgență ar fi trebuit să revizuiască autorizația primită de PSD pentru organizarea acestei acțiuni și să o suspende până la remedierea deficiențelor constatate.

Dar România e departe să fie normală. Țărișoara asta e chiar o societate aproape distopică din cauza numeroșilor politicieni cu masca sub nas…

Dan Lungu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. kretz

    joi, 21.10.2021 at 22:05

    in sfârsit cineva are curaj să spună lucrurilor pe nume: autoritățile locale sunt complet indiferente la nerespectarea reglementărilor privind covid si cum foarte bine se scrie totul se traduce prin pierderi de vieți omenești. sigur că de la psd alba iulia nimeni nu are nici un fel de pretenții, dar de la poliție, primărie, comitetul de situații de urgență avem. aceste instituții sunt plătite din bani publici să protejeze cetățenii nu să manifeste o inconștientă indiferență

  2. Adriana

    vineri, 22.10.2021 at 06:55

    Iresponsabili!
    Întotdeauna au fost mai presus de lege dar nimeni nu ia masuri. Copilasii sunt obligati sa poarte masca in salile de clasa 4-6 ore, dar ei nu saracii. Politia da amenzi omului necajit care nu are bani să-și cumpere o masca, dar pe cei in functii se fac ca nu-i vad pe strada. Asa se aplica legea din pacate in România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax