Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OPINIE / Dan Lungu: Testul statului eșuat. Vrem un test pentru depistarea incompetenților din funcții publice!

Publicat

În aceste zile este forfotă mare în școlile românești. Nu se schimbă curricula școlară învechită, nu se primesc manuale și cărți, nu vin calculatoarele sau tabletele promise la începutul pandemiei.

Nu se face nici măcar mai multă carte pentru a diminua numărul analfabeților funcționali. Într-o mișcare browniană, sistemul educațional românesc se pregătește de marea testare națională.

Nu vă grăbiți să trageți o concluzie pripită și să credeți că este o acțiune legată de educație. În niciun caz… Ministerele Educației și Sănătății și-au dat mâna în cea mai penibilă decizie pentru școala românească: testarea copiilor de către dascăli sau părinți.

La o primă vedere pare o glumă bună, dar cred că ar trebui să ne obișnuim că în România deciziile reale ale guvernanților noștri sunt tot mai des niște glume triste.

Și iată cum, în fiecare școală, dascălii au devenit, în aceste zile, specialiști în sănătate publică pentru a asambla și ambala testele de salivă destinate testării elevilor pentru depistarea virusului SARS-COV-2.

Ca să nu se dezică de bancurile românești, mai marii noștri au achiziționat teste fără a fi măcar ambalate în kituri pregătite pentru fiecare testare.

Astfel, dascălii învață continuu că școala românească e plină de surprize și, chiar dacă predau Sport sau Matematică, e de ajuns ca, peste noapte, Ministerul Educației să îi califice ca laboranți sau asistenți medicali.

Apoi, în curtea școlii, testele sunt trecute din mână în mână la părinți, în cel mai fericit caz ambalate în pungi cumpărate de la supermarket sau într-un șervețel (nu e o glumă… chiar s-a întâmplat în majoritatea școlilor).

Săracii părinți au ajuns și ei ad-hoc, fără voia lor, cadre medicale în acest simulacru de testare în masă a elevilor din România.

Nu știu dacă vă imaginați penibilitatea situației, însă părinții și cadrele didactice au fost instruite privind asamblarea testelor și procedura de testare printr-un tutorial video.

Apoi, penibilul continuă în ziua testării când, înainte să îi lege șireturile la ghetuțe, mămica sau tăticul trebuie să îl pună pe cel mic să scuipe într-un recipient și să aștepte cuminte rezultatul.

Sau imaginați-vă o clasă de peste 30 de copii și toți scuipă la unison pentru testul de salivă și apoi așteaptă cu emoție ca să nu apară liniuța buclucașă pe testul său sau al colegului.

Și apoi ce se întâmplă? În istețimea lor, oficioșii de la București nu au stabilit proceduri concrete după testare, în cazul refuzului testării sau în cazul în care teste din clasă sunt compromise pentru că nu e respectat protocolul sanitar de testare.

Mai oameni buni, sunt eu nebun sau țara asta se transformă într-o distopie, care ne arată cea mai hâdă față a incompetenței și prostiei?

Concluzia e simplă: nu știu dacă avem nevoie de teste pentru elevi, însă cu siguranță avem nevoie de niște teste pentru depistarea rapidă a incompetenților din funcții publice.

Poate așa aflăm și noi pe unde a ajuns băiatu’ lu’ tata, fata lu’ tata, secretara sau amanta lu’ tata. Iar „tata” este acea goangă de politician uns cu toate alifiile vieții pre și post decembriste.

Sigur acum e Zeus în organizația de partid când împarte funcțiile publice, dictează licitațiile pe bani publici sau îi „fulgeră” la buzunar pe cei care nu se conformează poftelor sale.

Dacă e un băiat cu școala vieții este deja doctor în drept, administrație publică, economie sau geopolitică, deși cu greu își silabisește numele când și-l citește din buletin.

România are nevoie de o testare în masă pentru depistarea incompetenței celor care ne conduc și ale căror decizii ne influențează viața de zi cu zi.

Sunt sigur că fiecare dintre noi, ăștia proștii care muncim să ținem în spate aceste căpușe politice, am fi dispuși să plătim 1 milion, 1 miliard sau chiar mai multe miliarde de euro pentru această depistare a incompetenților din funcții publice.

Cu rezultatul testului, i-am băga în carantină prelungită și astfel am face România bine. Poate în acest timp descoperim și vaccinul care va oferi imunitate acestei țări și o va proteja de corupți, incompetenți, hoți și demagogi.

Sănătate multă, România!

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 06.12.2021 at 12:31

    Pai ce vrei ma Lungule,ca in urma a ceea ce spui tu, sa devina casa poporului o cocina goala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax