Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Oportunitate pentru studenții la cadastru și topografie. Facultățile de profil pot cere ANCPI instruiri pentru eTerra academic

Publicat

Studenții și profesorii facultăților de profil geodezie, topografie, cadastru și stiințe juridice vor putea să participe la sesiuni de instruire pentru utilizarea eTerra academic, un sistem gata de utilizare din această lună.

Instituțiile de învățământ superior, indiferent dacă sunt de stat sau private, pot cere Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) organizarea unor asemenea sesiuni de instruire prin care să se familiarizeze cu sistemul.

Practic este vorba despre o variantă de antrenament a aplicației, care permite studenților să exerseze înainte de a se angaja la o firmă de profil sau chiar la oficiile județene de cadastru.

eterra academic cadastru topografie soft

”Începând de luna aceasta, eTerra academic este gata de utilizare și conține funcționalitățile sistemului informatic integrat de cadastru și cartefunciară. Va ajuta studenții și profesorii din mediul universitar de profil să se familiarizeze cu acest sistem.

Prin utilizarea eTerra academic, atât studenții care fac stagii de practică la oficiile de cadastru și publicitate imobiliară, cât și absolvenții, la intrarea în profesie, vor avea noțiunile practice necesare utilizării eTerra.

În perioada următoare vrem să discutăm cu reprezentanții facultăților de profil geodezie, topografie, cadastru, stiințejuridice etc.), de stat sau particulare, interesate în utilizarea eTerra academic, despre modul de funcționare și utilizare al acestui sistem.

Este important ca aceste instituții de învățământ superior să comunice ANCPI dacă sunt interesate să utilizeze eTerra academic, pentru a organiza intâlniri de instruire” a transmis președintele ANCPI, Laurențiu Blaga, într-o postare pe Facebook.

Reprezentanții ANCPI au precizat pentru Alba24 că instituția se va adresa tuturor facultăților de profil, pentru a-și înscrie studenții interesați de funcționarea aplicației.

La rândul lor, facultățile vor trebui să găsească modalități de a integra învățarea acestui program în curricula lor de învățământ.

ANCPI va reveni cu informații cu privire la modul de interacțiune cu facultățile (online sau fizic).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate