Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Opt festivaluri în Alba în luna iunie: Sărbătoarea muzicii, festival de film, umor și istorie, cu daci și romani. Vezi calendarul evenimentelor

Publicat

După un început cât se poate de festiv, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, luna iunie aduce în Alba Iulia încă opt festivaluri de divertisment. Astfel, în fiecare sfârșit de săptămână vom avea parte de umor, cinematografie, etnografie, muzică de calitate, folk în Apuseni, concerte în aer liber, dar și istorie, cu demonstrații din perioada dacilor și romanilor.

Iată ce evenimente ne vor aduce distracție în luna iunie:

6-7 iunie – Festivalul-concurs de folclor pentru copii și tineret „Cântec străbun”, ediția a VII-a, la Casa de Cultură a Studenților – Participă peste 30 de artiști din toate colțurile țării. Intrare liberă.

7-9 iunie – Festivalul Internațional de Literatură Umoristică și Caricatură “Alb-Umor”Alba Iulia – Dacă vrei să râzi și, mai ales, să înțelegi bucătăria umorului de calitate, vino la “Alb-Umor”. Este un festival-concurs în plină mișcare, deschis tuturor creatorilor de gen, profesioniști sau nu, dar care “simt enorm și văd monstruos “

8 iunie – Festivalul Blaj aLive, aduce, pe Câmpia Libertății, concerte cu trupele Voltaj, Vama, Blackstar, Sore, Alina & Dorian de la LaLa Band. Evenimentul începe la ora 18.00, iar participarea este gratuită.

14 – 16 iunie – Festivalului International de Film Etnografic (FIFE) de la Zlatna – Aflat la prima ediție, FIFE Zlatna oferă cineaștilor profesioniști sau amatori să își înscrie filmele într-un concurs, pentru care organizatorul, Primăria Zlatna, a pregătit 13 premii speciale.

21-23 iunie – Sărbătoarea MuziciiAlba Iulia – Weekend-ul va fi unul cum nu s-a mai văzut în Alba. Este vorba despre a doua ediție a evenimentului în cadrul căruia vor cânta, în Piața Cetății, trupe europene și românești, de la stilul Acapella la Bossa Nova, de la operetă pentru copii la spectacole de operă.

22-23 iunie – Festivalul Cetăților Dacice, Cricău – Cinci cetăți dacice de pe teritoriul județului se întrec în probe pline de culoare și umor. Te așteaptă lupte de gladiatori, cascadorii și spectacole.

27-29 iunie – Festivalul „Întregalde Folk”, în satul Ivăniș – Timp de trei zile, înconjurați de un peisaj natural relaxant, artiști profesioniști, amatori, începători sau avansați, vor cânta piese folk și vor avea șansa de a face drumeții și o mulțime de alte activități distracive. Va avea loc și un concurs de interpretare cu premii între 100 și 300 de euro, la care toți iubitorii de muzică sunt invitați să se înscrie

29-30 iunie – Festivalul Roman ApulumAlba Iulia– Legiunea a XIII-a Gemina s-a întors acasă. Victorioasă, garda ce reunește cei mai vajnici centurioni romani își invită prietenii și chiar rivalii în satul roman din Cetatea Apulum. Gladiatorii vor face spectacol în arenă, soldații romani vor înfrunta barbari, iar parada militară va fi cea care va marca triumful Legiunii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. nice

    marți, 04.06.2013 at 10:08

    bani pentru festivaluri sunt, dar pentru bazin si drumul alba-zlatna nu exista, o sa-le termine la pastele cailor…..

  2. gigi

    marți, 04.06.2013 at 18:22

    Hai bă, lasă-mă în pace! Ori de câte ori se organizează ceva săriţi cu banii pentru bazinul olimpic. Păi fondurile pentru evenimente nu au treabă cu fondurile pentru bazinul ala. Şi sunt convins ca nici jumătate din câţi tot pomeniţi bazinul nu mergeţi atât de des acolo pe cât îl folosiţi ca motiv să vă vărsaţi frustrările

  3. nice

    marți, 04.06.2013 at 22:33

    gigi du-te invartindu-te cu hava pava tau, ca de xx ani se plange mai rau ca-o mata plouata …

  4. COSMIN

    miercuri, 05.06.2013 at 15:09

    propun sa se tina evenimentele in incinta bazinului olimpic pentru a împăca și capra și varza

  5. Vali Filip

    vineri, 07.06.2013 at 08:15

    Este impresionant si totodata foarte sant mandru ca sant Roman siintr-un oras sa de mic de care m-am indragostit in ultimii 3 ani se intampla atatea evenimente de care lumea simpte ca traieste, vorbesc pentru ca locuiesc in Americ, si aici nici macar nu simti ca este vara ce sa mai vorbim de evenimente, festivaluri,concerte sau zilele orasului…ceea ce lasa de dorit intr-o tara capitalista in care si musca este in graba:)
    Frumos si ma bucur ca inca in Europa si in Romania exista viata …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax