Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Opt luni de închisoare pentru doi copaci tăiați – pedeapsa primită de un tânăr din Alba

Publicat

Opt luni de închisoare cu amânare pentru doi copaci tăiați – sentința primită de un tânăr din Alba din partea Judecătoriei Alba Iulia. 

La momentul în care copacii au fost tăiați, valoarea lemnului în cauză era de aproape 400 de lei, dar prejudiciul cauzat de bărbat a fost de 1500 de lei. 

Fapta s-a petrecut în urma cu mai bine de trei ani, însă magistrații l-au condamnt pe inculpat în data de 17 august 2021.

Într-o noapte de martie, în anul 2018, bărbatul a mers într-o pădure din zona comunei Săliștea și a tăiat doi arbori de esență gorun, având volumul de 2,010 mc, nemarcați de organele silvice.

Apoi, cu ajutorul unui prieten i-a urcat într-o căruță pentru ai transporta către casă. Însă pe drum căruța s-a defectat iar cei doi au fost nevoiți să abandoneze căruța dar și cei doi pomi tăiați pe marginea drumului, lângă un cap de pod.

Mai târziu, o parte din lemnul tăiat de tânăr a fost găsit la o altă persoană.

După ce l-au identificat, autoritățile l-au trimis în judecată pe acesta pentru tăiat ilegal de arbori.

Tânărul mai avea o condamnare de 6 luni de închisoare cu amânare tot pentru arbori tăiați, așa că cele două pedepse au fost contopite

Mai exact, pentru cei doi arbori tăiați a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânare și prin cu prin contopire, tânărul a fost condamnat la o pedeapsă de 11 luni de închisoare tot cu amânare.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. kretz

    joi, 19.08.2021 at 22:07

    chiar nu i s-a dat mult. era recidivist si sa nu souna cineva c-a tăiat copaci ilegal doar de două ori si de ambele a fost prins. tipu fura la propriu ca-n codru. poate asa i s-or băga mintile-n cap. putem salva natura doar cu pedepse aspre pt recidivisti. altfel…

  2. eu

    vineri, 20.08.2021 at 10:33

    Bravo. Bravo. Nu zic nu. Dar aia care taie pădurea de ce nu primesc închisoare?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax