Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

OPT noi decese cauzate de virusul gripal, confirmate de la începutul săptămânii. Măsuri dispuse de minister

Publicat


Vaccin, gripa

Încă patru decese cauzate de virusul gripal au fost confirmate marţi, în ţară. Alte patru au fost raportate luni, 12 februarie. Până acum, 26 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. Cele mai recente cazuri au fost confirmate în Mureş, Bihor, Ilfov şi Iaşi, fiind vorba de persoane de vârsta a treia.

Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Situaţia deceselor confirmate în 13 februarie, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică:

– femeie, 63 de ani, judeţul Mureş; confirmată cu virus gripal tip B, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată antigripal (data deces, 12 februarie)

– bărbat, 77 de ani, judeţul Bihor; confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal (data deces 10 februarie)

– bărbat, 72 de ani, judeţul Ilfov; confirmat cu virus gripal tip B, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal (data deces, 2 februarie)

– femeie, 72 de ani, judeţul Iaşi; confirmată cu virus gripal tip B, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinata antigripal (data deces 7 februarie)

În 12 februarie, au fost confirmate alte patru cazuri:

– femeie, 65 de ani, judeţul Călăraşi; confirmată cu virus gripal tip B, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal

– bărbat, 48 de ani, judeţul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal

– femeie, 63 de ani, judeţul Arad; confirmată cu virus gripal tip B, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal

– bărbat, 67 de ani, judeţul Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal.

De la începutul lunii februarie, au mai fost confirmate şi alte cazuri de deces din cauza gripei: o femeie de 60 de ani, judeţul Galaţi (confirmată cu virus gripal tip B, avea condiţii medicale preexistente şi nevaccinată împotriva gripei), o femeie de 78 de ani, din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, o fetiţă de 8 ani din Neamţ, un bărbat în vârstă de 66 de ani din judeţul Bihor, doi bărbaţi în vârstă de 40, respectiv 50 de ani din judeţul Mureş, doi bărbaţi de 62, respectiv 73 de ani şi o femeie de 66 de ani din judeţul Iaşi, un bărbat în vârstă de 78 ani din Dâmboviţa. Toţi aveau şi alte afecţiuni şi erau nevaccinaţi antigripal. Alte decese au fost confirmate la Cluj (femeie, 75 de ani), Harghita (femeie, 67 de ani), Hunedoara (bărbat, 62 de ani), Maramureş (fetiţă în vârstă de 4 ani, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09)

În săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie la nivel naţional s-au înregistrat 543 de cazuri de gripă, comparativ cu 252 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, IACRS şi pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a anului 2017 (96.424) şi cu 23,7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (87492).

În prioada 29 ianuarie – 4 februarie, s-au înregistrat 33 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 20 mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu 18 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

În ceea ce priveşte judeţul Alba, de la începutul anului până la sfârşitul lunii ianuarie au fost înregistrate 824 de cazuri de pneumonii și 4.647 de cazuri de IACRS – infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar în ultimele săptămâni numărul acestora a fost în creștere. Nu au fost însă şi cazuri de gripă (îmbolnăviri sau decese).


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Au fost montate indicatoare. Când ar putea intra în vigoare TARIFELE, ce trebuie să știe șoferii

Publicat

În mai multe zone din Alba Iulia au fost amplasate, în ultima perioadă, indicatoare speciale de marcare a zonelor în care se vor percepe tarifele de parcare cu plată și panouri cu informații despre valoarea acestora pe intervale de timp (în lei și euro), precum și modalitatea de achitare a acestora. Reprezentanții Primăriei spun însă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș, precizări despre depășiri ale valorilor măsurate pentru indicatori de poluare. În 6 martie, întâlnire publică

Publicat

Primăria Sebeș a confirmat depășiri ale valorilor poluanților în perioada 9-10 februarie și, din nou, în 14-17 februarie. Primarul Dorin Nistor vrea să organizeze întâlnire publică pe acest subiect, cu cetățenii, ONG-urile și autoritățile competente. „Municipiul Sebeș monitorizează neîntrerupt, începând cu data de 29 ianuarie 2020, calitatea aerului, pe raza unității administrativ-teritoriale, prin intermediul laboratorului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CCR: Ordonanța de urgență privind vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul este neconstituțională

Publicat

Ordonanța de urgență privind vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul adoptată de Guvernul Dăncilă este neconstituțională, a decis marți Curtea Constituțională. După cazul Caracal, Guvernul Dăncilă a impus prin Ordonanță de Urgență obligația ca operatorii de telefonie mobilă să colecteze datele personale ale celor care cumpără cartele prepay, motivul invocat de autorități fiind identificarea și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a plătit peste 155.000 de lei din buget, daune pentru fapta unui fost angajat

Publicat

jandarmerie jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a plătit peste 155.000 de lei din bugetul instituţiei, daune morale şi materiale, către o persoană care a avut de suferit de pe urma activităţilor unui fost angajat al instituţiei, pe vremea când acesta purta haina militară. Un fost angajat al instituției a fost condamnat definitiv la 3 ani de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate