Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

OPT şoferi au rămas fără permise pentru alcool la volan şi alte infracţiuni, în urma unei acţiuni IPJ Alba. Amenzi de peste 16.000 de lei

Publicat

politie

masina politie rutiera Poliţiştii rutieri sprijiniți de polițiști de ordine publică au organizat în weekend, pe raza județului Alba, acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Opt şoferi au rămas fără permise, iar 52 s-au ales cu amenzi pentru viteză. Alţi trei au dosare penale pentru conducere fără permis sau maşini neînmatriculate. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 16.115 lei.

În zilele de 27 și 28 februarie, polițiștii rutieri din județul Alba au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cele două zile de acțiune, polițiștii rutieri, sprijiniți de polițiști de ordine publică au constatat 168 de abateri contravenționale de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, cele mei multe sancțiuni (52) fiind aplicate pentru viteză peste limita legală.

Totodată au fost depistați șapte conducători auto care conduceau autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestora cu aparatul etilotest, pentru trei au rezultat valori mai mari de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care le-au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii au mai constatat alte trei infracțiuni rutiere, din care una de conducere fără permis și două de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Au fost reținute opt permise de conducere și două certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 16.115 lei.

Vineri, la ora 8.40, polițiștii Postului de Poliție Sântimbru l-au depistat pe I.C., de 29 de ani, din județul Arad, în timp ce conducea o volă, pe DJ 107 B, fiind sub influența alcoolului. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că I.C. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar utilajul condus de acesta nu este înmatriculat în circulație. Față de I.C. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea uni autovehicul neînmatriculat.

Tot vineri, la ora 21.29, polițiștii rutieri din Blaj l-au depistat pe T.V., de 40 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, în timp ce conducea un autoturism prin comună, fiind sub influența alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de T.V. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Vineri, în jurul orei 12,45, polițiștii rutieri din Sebeș au oprit pentru control, pe strada 8 Aprilie din municipiul Sebeș, un autoturism condus de L.S., de 31 de ani, din Sebeș. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, motiv pentru care pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Seara, în jurul orei 19.20, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au oprit pentru control, pe strada Principală din Loman, comuna Săsciori, un autoturism condus de C.A., de 55 de ani, din aceeași comună. Conducătorul autoturismului emana miros de alcool, iar în urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeș unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de C.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax