Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Orașele din Alba se împodobesc pentru sărbători. La Cugir, beculețele s-au aprins marţi seara. Pe străzile din Alba Iulia, la sfârșitul săptămânii

Publicat

Administraţiile locale din majoritatea localităţilor din judeţ se pregătesc pentru „îmbrăcarea” oraşelor în lumina sărbătorilor. Lucrările de instalare a beculeţelor de Crăciun sunt pe ultima sută de metri, iar locuitorii pot deja să se bucure de atmosfera multicoloră cu care sunt obişnuiţi de fiecare dată, în această perioadă.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Alba Iulia ar urma să fie luminată, seara, în spiritul sărbătorilor de iarnă, în principalele zone. Montarea instalaţiilor de iluminat a început din zona Parcului Unirii şi continuă spre majoritatea arterelor din oraş. Firma care se ocupă cu această operaţiune este „Elco”, aceeaşi care a obţinut contractul şi anul trecut. Au fost folosite obiecte ornamentale achiziţionate anterior, unele dintre acestea recondiţionate, astfel că nu au fost cheltuieli în plus la acest capitol. În Parcul Unirii au fost aprinse de săptămâna trecută luminile la fântâna arteziană şi au fost împodobiţi cu instalaţii arborii şi principalele elemente de arhitectură.

La Blaj, bugetul de 15.000 de euro pentru amenajările de sărbători, aflat la dispoziţia administraţiei locale a fost alocat achiziţionării unor instalaţii noi, dar şi montării altora vechi, recondiţionate. Cu sprijinul firmei „Elco”, lucrările de instalare sunt finalizate în proporţie de 85%, iar anul acesta ideea de dispunere a  beculeţelor a fost orientată în special pe gustul copiilor şi al tinerilor.

La Sebeş, au fost folosite instalaţiile de anul trecut, oraşul fiind amenajat încă din 1 decembrie, cu luminiţe care funcţionează între orele 19.00 şi 7.00 dimineaţa. În zona din apropierea Primăriei, a fost instalată ieslea cu Fecioara Maria şi pruncul Isus şi împodobiţi copacii din parc.

La Cugir, luminiţele de Crăciun au fost aprinse marţi, de la ora 17.00, în cadrul unui moment festiv de cuprinde şi un concert de colinde susţinut de grupul „Aprentis”. Bradul este amplasat în faţa catedralei, iar printre atracţiile din centrul oraşului se află Sania cu reni şi Omul de zăpadă, principala arteră care va fi „centrul atenţiei” fiind Bd. Alexandru Sahia. Cugirenii au fost aşteptaţi să participe la numărătoarea inversă pentru aprinderea luminiţelor de brad, ce a fost oficiată de primarul Adrian Teban. Bugetul aflat la dispoziţia Primăriei Cugir în acest an pentru activităţi de înfrumuseţare a oraşului de sărbători a fost de 20.000 de lei, fiind folosite atât instalaţii vechi, cât şi unele noi, ce au fost montate de serviciul de iluminat public al administraţiei locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax