Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ora pământului: Pe străzile din Aiud, luminile au fost stinse, timp de o oră

Publicat

Sâmbătă, 31 martie, la 20.30, Aiudul şi-a stins luminile pentru o oră, în cadrul Orei Pământului, campanie pe care municipiul o susţine pentru a treia oară consecutiv.

În 2011, Aiudul a făcut parte din cele 5.200 de oraşe din peste 135 de ţări care au înţeles importanţa transmiterii unui semnal împotriva încălzirii globale şi de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele acesteia, lumea fiind totodată invitată să înţeleagă necesitatea gestionării cât mai eficiente a energiei.

Campania Earth Hour 2012 îndeamnă la un angajament mai ferm al populaţiei în privinţa schimbării stilului de viaţă şi a reducerii impactului său negativ asupra planetei. „Fiecare dintre noi poate schimba lumea în care trăim”, este dictonul unui eveniment în cadrul căruia Municipiul Aiud a oprit, în intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul public de pe raza localităţii.

Cetăţenii municipiului, instituţiile publice şi firmele private care au dorit să susţină la rândul lor Ora Pământului 2012, alături de autorităţile locale, au fost invitaţi să stingă lumina şi să contribuie la o campanie organizată în România de WWF Danube Carpathian Programme.

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia, un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul Australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19.30 și 20.30, la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20.00 și 21.00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax