Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Orașele din România în care poate fi accesat internet 5G. Cât costă și modele de telefoane compatibile

Publicat

În România, trei operatori de telefonie au lansat servicii 5G, iar acestea sunt disponibile în mai multe orașe din țară. Cei trei operatori sunt Vodafone, Orange și Digi Mobil.

Vodafone are disponibile rețele 5G în București, Cluj-Napoca și Mamaia și oferă două abonamente prin care pot fi accesate acestea.

Primul, Red Infinity 17 are internet nelimitat (5G), minute și SMS-uri nelimitate național și în roaming în Spatiul European, plus se adauga 1.000 de minute internaționale de mobil.

Red Infinity 25 are în plus minute nelimitate internaționale, 1 GB de trafic de internet și 100 de minute roaming în afara Europei.
Vodafone oferă deocamdată un singur model smartphone 5G, Xiaomi Mi Mix 3, disponibil cu unul din cele 2 abonamente. În cazul Red Infinity 17, se solicit avans de 216 de euro pentru telefon și o rată lunara de 25 de euro. Pentru Red Infinity 25, avansul pentru acest smartphone este de 96 de euro, iar rata lunara de 30 de euro.

Orange Romania are servicii 5G, cu viteze de pana la 1,2 Gbps, în București, Cluj-Napoca și Iași. Pentru 25 de euro pe lună, oferă trafic de internet nelimitat (5G), 9,33 GB în roaming SEE pe mobil, apeluri de voce și SMS-uri nelimitate national și in roaming SEE, plus acces la serviciul de muzica Deezer și la pachetul de TV mobil Family HD Go.

Orange oferă 5G pe modelul smartphone Samsung Galaxy S10 (5G), disponibil în rate de 47 de euro pe lună.

Digi Mobil are servicii 5G în București, Constanța, Oradea, Cluj-Napoca și Iași dar urmează să instaleze antene la Brașov, Timișoara, Craiova, Sibiu, Sinaia, Bușteni, Predeal și Poiana Brașov.

Nu a introdus noi abonamente dedicate vitezelor 5G, dar toți cei care au un abonament de date Digi Mobil și un smartphone compatibil pot folosi reteaua 5G. Cele două smartphone-uri 5G oferite de companie sunt Xiaomi Mi Mix 3 și Huawei Mate 20 X 5G.
Primul poate fi cumpărat cu abonamentul Digi Mobil Optim Nelimitat, care costa 5 euro pe lună, modelul Xiaomi Mi Mix 3, cu avans de 899 de lei și  rată lunara de 187 de lei. Al doilea, tot cu Digi Mobil Optim Nelimitat, poate fi achizitionat dupa plata unui avans de 2.829 de lei si apoi achitarea unei rate de 289 de lei pe lună.

Rețelele mobile de generația a cincea, numite 5G, oferă viteze foarte mari de descărcare și încărcare a datelor.

sursă: ziare.com

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax