Connect with us
Publicitate

ABRUD

Orașul Abrud, pe lista localităților din județ unde apa potabilă este furnizată restricționat. Precizările APA CCTA Alba

Publicat

Orașul Abrud a fost inclus luni, 25 iulie, de APA CTTA Alba, pe lista localităților din județul Alba unde apa potabilă este furnizată restricționat.

Astfel, pe fondul caniculei, APA CTTA Alba raționalizează furnizarea apei în mai multe localităţi din județ, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate.

Din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

APA CTTA face apel către populaţie, să folosească apa potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer.

În caz contrar, exista posibilitatea ca programul de raționalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării, au transmis reprezentanții APA CTTA.

Astfel, din 25 iulie, în județul Alba va fi în funcțiune următorul program de furnizare a apei potabile:

  • Întreruperea furnizării în localitatea Ungurei
  • Întreruperea furnizării apei potabile, între orele 22.00-06.00, în următoarele localități: comuna Fărău, comuna Cricău, comuna Berghin, comuna Ciugud, comuna Ohaba și comuna Ighiu, comuna Valea Lungă, orașul Abrud
  • În localitățile de mai jos, furnizarea apei potabile se va efectua după următorul program: 06.00-09.00 și 18.00-22.00:
    – comuna Lopadea Noua (Asinip, Ciuguzel), comuna Hopârta (Silivaș, Turdaș, Spâlnaca)
    – localitățile Unirea, Războieni și cele din apropierea orașului  Ocna Mureș (Cisteiu de Mureș, Micoșlaca, Uioara de Sus, Fărău, Uioara de Jos, Noșlac, Captalan)

De asemenea, în comunele Cergău (satele Cergău Mare, Cergău Mic și Lupu) și Roșia de Secaș (satele Roșia de Secaș și Tău), nu poate fi asigurată continuitatea alimentării cu apa potabilă a locuințelor aflate în zonele mai înalte, au transmis reprezentanții APA CTTA.

În comuna Gârda de Sus (Ghețari, Ocoale, Mununa, Hănășești, Dealu Frumos si Garda Seacă), furnizarea se va face în funcție de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare.

Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizării pot exista depășiri a valorii parametrului turbiditate, caz în care se recomandă folosirea apei numai în scop menajer.

În cazul în care, ulterior acestui anunț, se constată lipsă de debit și în alte localități din afara celor de mai sus, S.C. APA CTTA. S.A. Alba va anunța acest fapt, au mai transmis reprezentanții furnizorului de apă, într-un comunicat.

sursa foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax