Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Orașul Abrud va avea o creșă de 12 milioane de lei. Câmpeni și Teiuș, lăsate momentan pe dinafară

Publicat

Ministerul Dezvoltării va finanța construcția a 9 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, care vor intra, în curând, în procedură de licitație publică, în vederea identificării constructorului, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Deși era inițial vorba despre 3 creșe în Alba, câte una la Abrud, Câmpeni și Teiuș, doar cea de la Abrud a primit finanțare, cel puțin deocamdată. 

Primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, a spus că are speranțe că și creșa pentru care a depus finanțare orașul pe care îl conduce, va fi aprobată într-o etapă ulterioară. ”Am văzut că nu suntem și am sunat imediat să întreb, mi s-a spus că urmăm și noi” a spus Hălălai.

Creșele vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu, în aer liber, a precizat ministrul dezvoltării.

Primarul din Abrud, Cristian Albu, a declarat pentru Alba24 că în prezent primăria se ocupă cu viabilizarea terenului pentru construcție, situat în zona fostei unități militare din oraș.

Creșa va găzdui 4 grupe a câte 10 copii și va costa aproximativ 12 milioane de lei. Investiția este foarte importantă, în condițiile în care în oraș mai există doar o creșă, care funcționează în cadrul unei grădinițe.

În municipiul Sibiu va fi construită o creșă mare, în Dărmănești (jud. Bacău), Hărman și Zărnești (jud. Brașov) – câte o creșă medie, iar 5 creșe mici vor fi finanțate în Agigea și Murfatlar (jud. Constanța), precum și în Abrud (jud. Alba), Geoagiu (jud. Hunedoara) și Dumbrăveni (jud. Vrancea).

După primele 79 de creșe care au fost aprobate pentru construcție, acum numărul creșelor care vor putea fi construite crește cu încă o creșă în municipiu, 5 în orașe și 3 în comune, a precizat ministrul dezvoltării.

Foto: simulare MLDPA – creșă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax