Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Publicația americană Huffington Post evidențiază Alba Iulia ca unul dintre motivele pentru care merită să vizitezi România

Publicat

alba iulia de la inaltime Alba Iulia ajunge un punct de reper atunci atunci când vorbim de turismul românesc. De curând, portalul de știri din Statele Unite, The Huffington Post, a publicat un material în care prezintă, la rubrica 25 de motive pentru care să vizitezi România, orașul Alba Iulia și de ce trebuie să vii măcar o dată în viață în „Cealaltă Capitală”. Imaginile care ilustrează grandoarea cetății și frumusețea ei au fost realizate de fotograful albaiulian Romulus Oprișcan.

„În mijlocul țării, există un oraș în formă de diamant, numit Alba Iulia. (…) Într-o noapte rece de iarnă, am respirat aerul puternic al orașului și m-am îndrăgostit. Am simțit zâmbetele oamenilor și cuvintele lor în adânc în suflet. Am fost ca o fiică ce s-a întors acasă. Chiar fotograful și partenerul meu, Vlad Semen, a spus: Acești oameni sunt … prea frumoşi, prea politicoşi. Nu am mai văzut așa ceva.

Ca într-un basm, am constatat că această cetate uimitoare strălucește în soare de iarnă, cu sunete și culori care s-au topit inima mea. Oamenii sunt foarte inteligenți, plini de pasiune, dragoste și bunăvoință. Și fac proiecte minunate pentru orașul lor iubit, Alba Iulia”, scrie Huffingtonpost.

Pe lângă aceste cuvinte de laudă, reporterul care a ajuns la Alba Iulia dă câteva de motive pentru care orașul este „Cealaltă Capitală” și de ce a fost mereu diferit:

1. Alba Iulia are un parteneriat cu un grup de consultanță important: Banca Mondială. Nici un alt oraș din Europa Centrală și de Sud-Est nu are.

2. Alba Iulia a obținut peste 50 de milioane de euro din fonduri UE pentru reabilitarea celei mai mari cetăți din Europa Centrală. Acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum în România

3. Alba Iulia are un un city branding profesionist, un manual de brand și o strategie de marketing pe termen lung. 320 de orașe din România nu au asta.

4. Alba Iulia este o destinație europeană de excelență și o Capitală Regală.

5. Municipalitatea din Alba Iulia adună comunitatea într-un mod în care nimeni din lume nu a făcut-o până acum – orașul are un Guinness World Record pentru cea mai mare îmbrățișare de grup.

6. Alba Iulia are un Certificat de Excelență TripAdvisor si ar putea fi cea mai interesantă capitală de care nu ați auzit vreodată.

7. Alba Iulia are parteneriate internaționale cu Oslo, Zaragoza, Roma, Genova, Vilnius, Liverpool, Berlin, Amsterdam, Barcelona, Varsovia si multe altele .

Următoarele motive din lista lungă și ilustrată cu imaginile realizate de Romulus Oprișcan, sunt: istoria, Cetatea, ceremonialurile, evenimentele, Biblioteca Batthyaneum, festivalurile, Catedrala Încoronării, lumea de basm, magia orașului.

sursa: Huffingtonpost.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax